dimarts, 9 d’agost de 2011

Oferta de visites al patrimoni històric de Flix durant la Festa Major


Els primers mesos de l'any han estat prop d'un miler de visitants els que hem rebut al poble per a veure, entre d'altres coses, el Castell Nou i el Refugi Antiaeri del Carrer de Sant Josep. Des de que vam començar a cobrar entrada, el dia 3 de Juliol, han estat 252 visites, crec que, tenint  present que encara fem publicitat amb la boca petita a causa de que al castell li falta la segona fase, que els itineraris del meandre no estant acabats i que falten algunes coses per acabar de rematar l'oferta, com el molí d'Oriol i els poblats ibers, podem dir que el tema està funcionant molt bé.
Durant els dies de la Festa Major s'han programat diverses activitats per a la visita del patrimoni històric de Flix. Des del Consorci per a l'execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre (Pladetur) i amb la col·laboració de l'Associació La Cana,  s'han organitzat dos visites guiades al nucli històric de la població, que comprèn també el refugi antiaeri del carrer de Sant Josep. Aquestes tindran lloc dissabte, dia 13 i dilluns, dia 15 d'agost, a les 10 del matí, i el punt de trobada serà la Plaça de l'Església. Per dimarts, 16 d'agost hi haurà una visita guiada al Castell Nou, a les 19 h. La persona que conduirà totes aquestes visites del consorci serà la guia local Lourdes Raduà. Per a més informació, el telèfon de contacte és el 977445308 (de dilluns a divendres, de 8 h. a 15 h. i el correu electrònic, visitesguiades@gmail.com .


Per un altre costat, des de l'Associació La Cana, per diumenge 14 d'agost s'ha organitzat una jornada de portes obertes al refugi antiaeri i al Castell Nou, entre les 11 del matí i la 1 del migdia als dos llocs. Per a més informació, cal contactar amb el telèfon de l'Ajuntament de Flix, 977410153, durant els dies feiners, de 9 h. a 14:30 h.
En tots els casos, les visites són gratuïtes. També s'informa que durant els dies de Festa Major no es concertaran visites fora dels horaris indicats.
L'Associació La Cana també vol informar que diumenge 21 d'agost no hi haurà horari de visites ni al refugi antiaeri ni al Castell Nou. El dia 28 d'agost i els dies 4, 11 i 18 de setembre se seguirà amb l'horari que s'ha ofertat durant els mesos d'estiu, de 10 h. a 11:45 h. al refugi i de 12 h. a 14 h. al castell. El dia 25 de setembre, dins el programa d'activitats de les III Jornades de Patrimoni i les Jornades Europees del Patrimoni, de les quals s'informarà properament perquè està a punt de sortir un tríptic informatiu, s'ha organitzat una altra jornada de portes obertes, entre d'altres activitats organitzades pel CERE i La Cana com conferències, visites guiades i una exposició.

Cap comentari: