dijous, 3 de juny de 2010

Avui fa un any.

Avui, 3 de juny, fa un any que vaig iniciar aquesta aventura del bloc, és una experiència interessant, de vegades gratificant, d'altres no tant, tal qual com la vida.
Són 158 entrades, moltes sobre patrimoni històric, més de les que voldria sobre el cementeri nuclear i d'altres de temes diversos. Hi ha hagut més de 32.000 visites amb una mitjana al voltant de 80 diàries.
Vaig començar amb una entrada, "No perdem el nord", tot just començar amb els problemes d'Ercros i Inquide, però n'he volgut recordar un altra que us poso a continuació.
Gràcies a tots per les visites i els comentaris!


Una ciutat amb 15 barris.
De vegades m'imagino que visc a una ciutat de aprox. 24.000 hab. que es diu la Ribera d'Ebre, les ciutats més properes son la Terra Alta i el Priorat, te 15 barris amb esglésies i castells, uns més poblats que altres, entre ells hi ha grans zones verdes amb boscos i muntanyes on hi ha valls, ermites i balmes, és una ciutat molt antiga amb resons d'ibers i romans, àrabs, jueus i cristians que ha sobreviscut a mil batalles, la creua pel mig un gran riu on, si escoltes bé, els dies de boira, encara pots sentir el so del cargol des d'un llaut que s'enfila riu avall al crit de namo-ne! i en dies clars el cruixit del velam inflat per la garbinada, on a les plàcides nits d'estiu es pot sentir el potent cant del rossinyol i la put-put anuncia el començament del temps de la collita, és l'Iber, Ibre o Ibruch, que recorda noms com Tiber o Hebron i on van néixer Artur, Carmel i Dolors, per nombrar-ne alguns.
Hi ha barris que s'hi enmirallen des de les altures, d'altres que s'hi aboquen arriscadament, a Riba-roja es fa català, per Flix passa dos vegades i a Móra te un barri a cada vora, després de Miravet, vigilat per l'imponent castell, el dimoni Barrufemes va obrir-li pas entre les muntayes, perquè pugués veure el mar.
Els que realment la conéixen, estimen aquesta terra.

8 comentaris:

P ha dit...

Felicitats Jaume. El teu bloc s'ha convertit en un referent per conèixer la realitat que en envolta.

Pere

eva_yam ha dit...

Felicitats per aquest any!!!!! 32.000 visites és un bon número!! tot un èxit per tant poquet temps de vida!!

Felicitats i a seguir endavant amb el bloquet!!!!!

eva_yam ha dit...

Felicitats per aquest any!!!!! 32.000 visites és un bon número!! tot un èxit per tant poquet temps de vida!!

Felicitats i a seguir endavant amb el bloquet!!!!!

2teixidor ha dit...

Feliç aniversari!

Albi ha dit...

Felicitats Jaume! Esperem molts més articles de la teva sensibilitat cultural i de patrimoni local. Ep! I enhorabona per la foto de les cigonyes de la depuradora. Tot un detall amic!

nando ││││ ha dit...

felicitats
però per a mi, a Riba-roja, l'Ebre ja fa 2 pobles que és català :-D
(algú ho havia de dir)
salut!

Jaume Masip Llop ha dit...

Tens raó, Nando, Mequinensa i Faiò, tant lluny i tant a prop!

Unknown ha dit...

enhorabona companyer !