diumenge, 6 de juny del 2010

Les catifes de Corpus a Flix.

A Flix encara en diem "alfombres", la veritat és que aquest és un dia exemplar de participació ciutadana (ho podreu comprovar a les fotos) en un dia que, apart de les evidents connotacions religioses, es conserva una tradició ancestral.
No es conserva en gaires pobles aquesta tradició, fins hi tot tenim "un ou com balla"!, si es continua així hauríem de pensar en donar-li més publicitat i potser demanar la declaració de festa d'interès comarcal.
La confecció de les catifes és efímera, només fins el pas del seguici, però ja van tres anys que el temps ens fa la guitza, dos tronades i una ventada han fet que no es pogués acabar la celebració satisfactòriament per tercera vegada. L'any passat, el del vent,  encara vam poder veure les novetats de la recuperació dels gegants i els músics, però enguany un forta tronada ha fet malbé tota la feina d'un munt de gent. Esperem que l'any vinent vagi millor.
























4 comentaris:

eva_yam ha dit...

Holesss Jaume!

tinc una curiositat que potser m'ho sabràs dir:

això de l'ou que balla és una gran tradició o fa pocs anys que ho fan???

Jaume Masip Llop ha dit...

Eva, a Flix, que se sàpiga, fa pocs anys que es fa, de tota manera és una tradició molt antiga a altres llocs de Catalunya. A internet hi ha molta informació, entre d'altres aqeusta:
http://ca.wikipedia.org/wiki/L'ou_com_balla

Salut

eva_yam ha dit...

gràcies Jaume! lo dels altres pobles ho sabia però em feia gràcia saber la història del nostre!!

fins aviat!!

lo llaguter ha dit...

Si quan acabeu de fer la catifa, la regueu amb una mica de làtex dissolt amb aigua, aguanten més. Si més no, les ventades. Amb una tronada, ara per ara, no hi ha remei.

lo llaguter