dijous, 5 de novembre del 2009

Patrimoni històric de Flix, més tram de muralla.


Finalment, tal com esperavem, s'ha posat al descobert una part més de la muralla del segle XVII, a la zona del club nàutic, al riu de baix, confirmant una vegada més el que va dibuixar Beaulieu. Sembla que té integrades les restes de dos torres de defensa més antigues, les investigacions arqueològiques potser ens ho podran confirmar.

3 comentaris:

quim ha dit...

Sentat des de la muralla una vespra de Sant Joan, a principis dels noranta, vaig pescar una truita amb una cargol!! Aquest lloc, més conegut com el cable, era un bon punt de trobada de pescadors...i altres coses. Pescadors de peixos i bufes! Encara recordo quan al sibdicat abocaven els residus l'aigua de la claveguera sortia amb color de vi o amb aulor d'oli.
Salut i endavant amb la recuperació del nostre patrimoni.

setball ha dit...

Que poc es podie pensar temps enrrere que podríem veure tot aixó que solament els gravats d'èpoques tant llunyanes ens havíen transmés!!
Molt bona feina!!!
sisco.

Albi ha dit...

Pues mira per on Jaume! Jo tinc una anècdota d'aquest indret. Fa un parell d'anys, anava amb el meu "jefe" de la feina amb la finalitat de descartar un trencament del col.lector linea bombament 1. Un cop estavem al damunt la muralla el paio va relliscar o a saber com ... va llançar-se de forma àgil a la rampa de formigó. Sort d'aquella maniobra, tot va quedar en un parell de rascades i un ensurt del 15. Un cop anava recuperant-se, vaig volex explicar-li això de la muralla, però ... no va trobar-ho interessant. Llàstima Jaume, ell s'ho va perdre!!!