dijous, 26 de maig del 2011

Es presenta davant el Ministeri d'Indústria un important projecte industrial a Flix

El treball de molt temps, portat, com no podia ser d'una altra manera, molt discretament, comença a donar els seus fruits, per a que després encara hi hagi gent que diu que l'ajuntament s'ha portat irresponsablement davant la crisis.




dijous, 26 de maig de 2011 08:47
Ajuntament de Flix
Ahir, dimecres, 25 de maig, va tenir lloc a Madrid una reunió amb el director general  d'Energia i Mines, Antonio Hernández. A la trobada hi eren presents Marc Fargas i Francisco España, director de la fàbrica de Flix i responsable del departament d’innovació, respectivament, en representació d’Ercros; Thomas Krause com a director general de l’enginyeria alemanya Seeger; Carles Vilaseca en qualitat de representant de Seeger a Espanya; Pere Muñoz, senador i regidor de l’Ajuntament de Flix i Oscar Bosch com alcalde. La reunió va servir per presentar al Ministeri un projecte relacionat amb l’aprofitament de la biomassa que és previst s’instal·li a Flix els propers mesos. Davant el Ministeri d'Idústria es va voler fer la primera presentació d’aquest projecte que va prenent forma des de fa un any i mig i que es preveu es pugui presentar amb més detall a la població i la premsa el proper dijous dia 2 de juny a les 18 h. al Centre d’Empreses “La Ribera”. Posteriorment es vol programar també un acte de presentació en el marc de la commemoració de l’Any Mundial de la Química a la carpa instal·lada per l’AEQT a la rambla de Tarragona.
L’Ajuntament de Flix encarregà a finals de 2010 a la consultoria ICPP un estudi per determinar l’impacte territorial i potencial de proveïment a la conca de l’Ebre de la biomassa disponible. El motiu fou l’existència d’una proposta en ferm per instal·lar una indústria relacionada amb el seu aprofitament al polígon d’Ercros. Amb anterioritat l’Ajuntament de Flix ja va encarregar el 2009 un primer estudi dirigit per l’IREC, amb qui es va signar conveni, sobre possibilitats d’aprofitament de diversos tipus de biomassa des del punt de vista energètic i ambiental al municipi de Flix i la seua àrea d’influència, essent que apareix com un sector estratègic dins del mapa energètic català i espanyol al qual queda molt camí per créixer com a productors i consumidors per apropar-nos als índexs de centre i nord d’Europa.
Dijous doncs es presentaran els detalls d’aquesta inversió que duu esperança al futur industrial de Flix i una àmplia zona d’influència, recuperant els mateixos actors que van fer possible fa més d’un segle la implantació de la química: la línia de ferrocarril, l’aigua i el capital alemany.

6 comentaris:

Jaume Masip Llop ha dit...

On hi ha papers ( i feina feta) barbes callen ( o reconeixen la feina feta).

Dita popular...els parèntesis són meus.
Salut en un dia d'alegria pel poble de Flix.

Anònim ha dit...

Hola m'alegraré molt si un sol lloc de treball surt d'aquesta iniciativa
però ... espero que no sigui com el grup italià que havia de fabricar plaques solars de closca d'arròs.
Per cert presentat per Pere Muñoz i també era biomassa
Salutacions

Jaume Masip Llop ha dit...

Aprofito per recordar que no es publiquen comentaris anònims en aquest bloc personal, per respecte a la resta de gent que segueix les entrades i perquè la cosa havia degenerat en paraules buides i insults.

Jesús Escribano ha dit...

Ya sabes que cuando se hacen bien las cosas soy el primero en felicitar (también el segundo en criticar cuando "creo" que se hacen mal) y en este caso parece que por fin tenemos algo que celebrar.
No me malinterpretes ni me creas un cenizo pero ya sabes que me gusta ver para creer y ya han sido demasiadas las empresas que se iban a instalar en Flix, con "todo firmado, teoricamente" y nada de nada.
Espero que esta vez sea la definitiva y si se crean muchas más empresas (de cualquier tipo) e industrias durante esta próxima legislatura mejor que mejor.
Saludos,
Jesús

Anònim ha dit...

Semble mentida que aquest ajuntament tenin propostes mes profesionals d'empreses tarragonines, aprofiti les ideas però signi amb empreses de l'estrenger.
Serà q en Carles Vilaseca es president de qui ha de furnir la materia prima a la central

Vergonyaaaaaaaaaaaaaaaa

Anònim ha dit...

Es diu Memòria històrica.......
Aquests ulls que et van veure Pere ........

Tras el intento fallido de la empresa norteamericana Enron para construir en la Ribera d'Ebre una central de ciclo combinado de 1.600 megavatios durante la pasada legislatura, ahora es la eléctrica Iberdrola la que ha fijado en esta comarca una de sus próximas inversiones. Se trata de una central de ciclo combinado en Riba-roja, con gas natural como combustible, de 800 megavatios de potencia. Este proyecto entronca con el Plan de la Energía del Ejecutivo catalán, que provoca el rechazo político de los partidos políticos de izquierda en la comarca y ha puesto en pie de guerra a los grupos ecologistas.


Iberdrola ha iniciado los trámites para construir dos grupos de generación de electricidad en Riba-roja de 400 megavatios cada uno. La eléctrica depositó a principios de julio un aval bancario del 2% del coste del proyecto en el Ministerio de Medio Ambiente, que ha abierto la tramitación de la central, cuyo proyecto está sometido a una primera fase de exposición pública. La comarca cuenta con dos centrales hidroeléctricas en los embalses del Ebro en Riba-roja y Flix, además de dos centrales nucleares en Ascó y de varios proyectos de centrales eólicas en marcha.

"Nuestra comarca ha sido ya bastante solidaria", señala el presidente del Consejo Comarcal, Josep Arnal (PSC). Algo parecido piensa el alcalde de Flix y vicepresidente comarcal, Pere Muñoz (ERC), quien subraya que el principal objetivo del plan catalán de la energía es acercar los centros de producción a los centros de consumo, el mismo criterio que esgrime el Departamento de Trabajo e Industria de la Generalitat para oponerse a la instalación.