dimarts, 15 de febrer del 2011

Seran capaços de perpetrar aquest engany la gent de CIU?


Seran capaços d’haver mentit de tal manera a la ciutadania?

 

Seran capaços de passar-se pel forro la resolució del parlament?


dimarts 15 de febrer de 2011

COMUNICAT DE PREMSA: El Govern de CiU claudica davant el Govern espanyol i, contradient al Parlament, ara diu que accepta el cementiri nuclear a Catalunya.



En relació a la possibilitat d’ubicar el cementiri nuclear a Ascó el conseller Recoder declara “...que si l’Estat ho decideix així no hi ha més remei que acceptar-ho”.
Dilluns de la setmana passada el ministre d’Industria Miguel Sebastián en una conferència del Cercle Financer a Barcelona, va instar a la Generalitat de Catalunya a reconsiderar l’oposició al cementiri nuclear, i va afirmar que "...quan alguna (comunitat autònoma) ens garanteixi que no s’oposarà a la instal·lació, l’autoritzarem".
Per altra banda, el mateix dilluns a Madrid el President Mas es va reunir amb el President Zapatero. A partir d’aleshores, CiU, obviant i fent cas omís al posicionament contrari del Parlament de Catalunya, de 150 ajuntaments, 12 consells comarcals i 2 diputacions, sembla que ha engegat la maquinària per permetre que el cementiri nuclear acabi instal·lant-se a Ascó.
Dimecres va ser Duran i Lleida qui va obrir la veda assenyalant que el Govern de la Generalitat de Catalunya podria canviar de criteri sobre el cementiri nuclear. Aquestes declaracions van anar seguides el divendres per les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, quan en ser preguntat en una entrevista radiofònica sobre la possibilitat d’ubicar el cementiri nuclear a Ascó va declarar “que si l’Estat ho decideix així no hi ha més remei que acceptar-ho”. A més, el mateix divendres també es va conèixer que CiU, no només no ha resolt l’expedient obert a l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal, per presentar el municipi com a candidat a albergar el cementiri nuclear, sinó que l’ha ratificat com a cap de llista convergent a les properes eleccions municipals.
Tots aquests fets i declaracions d’alts dirigents de CiU i la ratificació de Rafael Vidal com alcaldable, mostren quines són les intencions de CiU, que es contradiuen amb les declaracions d’Artur Mas, tant durant la campanya electoral com durant els primers dies del seu mandat, en el sentit que el seu govern treballaria per recuperar la credibilitat de les institucions a través de la coherència en la praxis política.
Cal recordar que Convergència i Unió va impulsar, recolzar i votar favorablement dues resolucions del Parlament, al 2008 i al 2010, en contra de la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya, així com la majoria de mocions aprovades en 150 ajuntaments, 12 consells comarcals, i dos diputacions. A més, tant en la campanya electoral a les passades eleccions al Parlament de Catalunya com desprès, dirigents de CiU de les Terres de l’Ebre com els Srs. Bel, Pallarés, Martí, i dirigents nacionals com els Srs. Duran i Lleida, Pelegrí, Felip Puig, Recoder, Homs i el propi Artur Mas, avui President de la Generalitat, es van mostrar ferms i contundents en fer respectar l’acord del Parlament en contra del cementiri nuclear.
Ara, posant per davant altres interessos aliens als del territori i el país, CiU s’oblidaria dels compromisos adquirits i de la coherència política, i a la primera de canvi claudicaria davant el govern espanyol tot acceptant el cementiri nuclear a Catalunya.
La CANC demana serietat i compromís al Govern de CiU elegit fa dos mesos escassos pels ciutadans de Catalunya. Quina dignificació de la política i quina exemplificació fan, si en dos mesos passen de proclamar el respecte per allò que aprova el Parlament, a la submissió i rendició davant el govern espanyol? Quina credibilitat del Govern ofereixen davant la ciutadania, si membres del mateix Govern en dos mesos canvien els seus compromisos i, després de declarar-se contraris al cementiri, ara accepten claudicar davant Madrid i no donar compliment al mandat del Parlament?
Catalunya no acceptarà aquest comportament de CiU, i no s’empassarà aquella frase tan gastada que diu: “que la culpa és de Madrid, i que Catalunya no hi té competències”. El Vice-President Rubalcaba i el Ministre d’Industria Miguel Sebastián ho han deixat ben clar: El cementiri no és posarà sense acord i consens, i anirà allà on sigui acceptat per un Govern autonòmic.
CiU sembla que ja ha donat el primer pas per acceptar-lo i els ciutadans de Catalunya saben que si el cementiri nuclear ve a Catalunya, serà perquè la Generalitat ha donat el seu vist-i-plau a Madrid.
La CANC i els grups de ciutadans que li donen suport demanen al Govern de CiU que siguin conseqüents amb el seu posicionament contrari al cementiri i la seva votació al Parlament de Catalunya, que els obliga a que facin la seva feina i treballin per impedir que el cementiri nuclear vingui a Catalunya no donant el consentiment a Madrid.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

BOnes,

i de que vols que visqui la comarca?¿

de la fàbrica de FLIX? (contamine mes que res)

de pardals, cabres i de cautre fruiters no es menjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

i si hi ha pagesos es molt gràcies a la nuclear que tenien un sou per comprar maquinaria

Jaume Masip Llop ha dit...

No tant bones, sobre tot quan un grup polític com CIU ha dit unes coses abans de les eleccions i ara en comença a dir unes altres, això té un nom i es diu engany i sinó que haguessin dit les coses clares des del començament.
A la comarca hi ha moltes més coses que pardals, cabres i quatre fruiters (això demostra molta ignorància. O és que tothom viu de la nuclear?) i també hi ha més coses que la fàbrica de Flix (això que contamine més que res tampoc és veritat, com tampoc és veritat que la nuclear no contamina).
De totes maneres JO NO HE DIT RES A L'ESCRIT SOBRE LA NUCLEAR,això és desviar el tema de l'engany de CIU i de les 7000 tones de residus radioactius de totes les centrals DE TOT L'ESTAT ESPANYOL que es volen dipositar a Ascó. I també dic que penso que això és un error i que és pa per avui i gana per demà (ningú es creu lo del parc empresarial) i que si és fa això serà quan els pardals i les cabres començaran a ser abundants perquè, passats els anys de la construcció, aquí cada vegada hi haurà menys gent, com ja passa en altres llocs similars.

Anònim ha dit...

No Jaume, no. Això no passa en altres llocs similars, no crec que els residus nuclears facin impossible fer de pagés a la zona, no crec que la població que hem anat perdent sigui per que es veu obligada a fer de pagés a un altre lloc, s'en van per la manca de treball especialitzat amb el nivell de preparació, l'escola de capacitació agrària de Gandesa t'ho pot dir. No hi ha, ni hi haurà res que impedeixi fomentar l'agricultura aquí. La publicitat negativa del magatzem la feu vosaltres sols, abans, ara i després, i és aquesta postura o engany, la que ho fa més difícil per l'activitat agrària i turística, però aquesta ja us va bé per als vostres interessos él.lectorals, que no vol dir pas ser millor polític.

Jaume Masip Llop ha dit...

Sí anònim o anònima, sí, si que passa a altres llocs similars i no es parla de fer de pagès es parla de que en aquests llocs es converteixen, encara més, en una zona de monocultiu nuclear, com ja hem vist a Ascó durant tots aquests anys, fent impossible o molt difícil la diversificació econòmica, sobre tot en els temps que corrent, en que en aquestes zones ja només es pot competir en qualitat i no en quantitat.
I no som "nosaltres" els que impedim res, el parlament de catalunya ens representa a tots i ara el nou govern està preparant el terreny per a passar-se'l pel forro. Això té un nom, i jo ja no el diré més.

Anònim ha dit...

Els govers de Catalunya,el seu interes es traure vots com ia o han demostrat i no vuscant el be d,aquesta terra nostra allunyada de la civilitzacio barcelonina.

Anònim ha dit...

Els del no a tot, hus esteu cargan la ribera i al final quedarem cuatre gats.

Jaume Masip Llop ha dit...

Tinc per costum no contestar segons quins anònims, però és que n'estic una mica fins els dellonsis de que els del sí al MTC intentin penjar la etiqueta del "no a tot" als que estem en contra del MTC.
Saben perfectament que això no és veritat i, sí, potser quedarem quatre gats a la Ribera, però serà per culpa de gent com vosaltres, no de gent com nosaltres.

Anònim ha dit...

SR Masip: En diferents articles del seu blog voste fa servir les paraules " ignorant " o " ignorancia" .
Molta gent sabem que els demes no son tan ignorants i que voste no es tan sabi com es pensa.
Mes humiltat i no tanta prepotencia Sr Masip.
Salut.

Jaume Masip Llop ha dit...

Sr. Anònim o anònima (la veritat és que em semto una mica ridícul, com si parlés amb la paret), no s'hi val a dir el que diu, les paraules ignorant o ignorància, segurament estan dins un context, no es poden treure del seu context sense explicar-ho. Vosté vol donar a entendre que tracto a la gent d'ignorants, si us plau, ho pot demostrar?. Això que intenta fer té un nom...
Jo no em penso que sóc savi, sóc una persona humana, amb els meus defectes i les meves virtuts, com tothom, bé, com tothom potser no, jo al menys dono la cara. I conec una mica els meus defectes, un d'ells és aquest intent de conversació.

Anònim ha dit...

Que ha fet el govern tripartit per Flix i per les Terres de l'Ebre??? Atur,atur,atur,...i crisi.
Sr.Jaume Masip com pot dir a CiU el que ha de fer i el que no, si vostès no han estat de capaços de fer res de profit. Han estat dansant a la música que els hi marcava Espanya i en Montilla, us haurieu d'avergonyir del que heu fet.

Jaume Masip Llop ha dit...

Sr. anònim o anònima, calmís una mica, a veure si li agafarà un cobriment, encara que en podríem parlar molt del govern d'entesa que hi ha hagut a la Generalitat aquests darrers vuit anys, no ho faré, només li diré que, en la meva opinió està una mica ofuscat (la culpa de tot és del tripartit, i la culpa de tot el que passa a Flix és de l'ajuntament, com no podia ser d'una altra manera).
I sí, dic el que penso de CIU i dono la cara,no com d'altres, en relació al cementeri nuclear, que és del que va l'article que suposo que s'ha llegit.
Salut

Anònim ha dit...

Sr.Masip, la CANC que anomena al seu article no són pas ecologistes, ni res del que si assembla.De ben segur, que n'hi ha de bona voluntat,però la majoria tenen intencionalitat política partidista. Com s'entén que aquests srs. siguin anticementiri, i no siguin antinuclears? i com s'entén que als residus radioactius de la fàbrica de Flix no diguin ni piu!

Anònim ha dit...

perquè els residus de la fàbrica no són radioactius?? i perquè la CANC el que reclama és un model de comarca que no passa per tenir un cementeri nuclear? Ostres! no hauria de ser tant difícil!
El que passa és que ens encanta barrejar les coses! Ah i a la frase: "la majoria tenen intencionalitat política", dos respostes: primer de tot.. no hi veig cap mal. I segon, en cas que sigui així.. suposo que per a fer una afirmació d'aquestes característiques en tens les proves necessàries, no??

Anònim ha dit...

Por ir a tu lado a verte
mi mas leal compañera,
me hice novio de la muerte.......

Jaume Masip Llop ha dit...

Mai de la vida m'hagués imaginat que al meu bloc hi hauria un comentari d'un "legionario o legionaria" anònim o anònima.
???!!!