dijous, 12 de setembre del 2013

El meu onze de setembre de 2013.


“Ja no ens alimentem de molles, nosaltres volem el pa sencer.” Ovidi Motllor

Pel matí vaig assisitir als actes a Flix que es van fer al Castell Nou, rebuda del LLegat del Roser de la Cursa de la LLibertat des de Lleida i hissada de la senyera estelada a la torre del castell. Els emotius parlaments i l'actuació, magnífica com sempre, dels alumnes i professors de l'escola de música de Flix van completar l'acte.



















I desprès a treballar i escoltar la ràdio, he anat escrivint i copiant notes a lo llarg de la tarde:

Espanya és un país que es basa en una gran mentida, constitucional, però mentida, que és la proclamació de l’existència d’un sol poble, d’una sola nació, una sobirania, una cultura, un projecte de societat, una voluntat col·lectiva. La catalanofòbia s’explica pel fet diferencial (lingüístic, cultural, social i nacional) aquesta voluntat de ser que els desmunta el seu conte de fades. A partir d’aquí, imposició, coacció i espoli. Avui la gent, la societat civil, el poble català, des del carrer tornarà a dir prou i continuarà alimentant amb la seva força i legitimitat el procés cap a la independència, com ho va fer fa un any, massivament, inequívocament.
Toni Brossa.
El Punt Avui
11 de setembre de 2013.

“El full de ruta està traçat: dret a decidir, consulta, transició nacional i forma d’estat.”
“ Ni la negació de totes les llibertats pot destruir un poble si aquest és ferm en la seva voluntat de ser.”
Artur Mas
President de la Generalitat de Catalunya.
10 de setembre de 2013.
Discurs de la Diada.

La manifestació de l’onze de setembre de l’any passat serà recordada per ser la més gran de la nostra història i perquè vas ser un èxit de la societat civil que va assolir el seu objectiu: canviar la política del govern de Catalunya.
Aquell dia vam enterrar l’autonomisme i vam iniciar el difícil camí cap  la llibertat...si treballem plegats, societat civil, govern institucions, res ni ningú ens podrà aturar; que en democràcia no es pot aturar ni doblegar la voluntat d’un poble.
Carme Forcadell
El Punt Avui
11 de setembre de 2013.

Tenim un exèrcit que fa 300 anys que ens defensa, gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble, aquest exèrcit es diu Cultura!
 Francesc Ribera “Titot”

Avui serà una diada, com la de l’any passat, també històrica,  la gent d’aquest país petit farà un gran gest, es donarà les mans en una gran cadena que unirà els dos extrems de la nostra terra i s’endinsarà en terres germanes.
Avui farem, una vegada més, història sota la pluja o el sol, podré dir que hi vaig ser el 10 de juny, que hi vaig ser l’11 de setembre passat i que avui hi sóc amb el cor perquè treballo, com molta gent que avui ho fa i que també voldria ser-hi, hi serem, hi som amb el pensament!
A Catalunya tenim molts accents, “diverses són les parles” com deia Espriu, també ballem molts balls, ballem sardanes i ballem jotes, ballem flamenc i ballem rumbes i molts altres balls d’aquí i vinguts d’arreu, som diversos i diferents units en la diversitat i la tolerància en un sol poble que vol la seva llibertat.
16 h de l’onze de setembre de 2013.
Sonen les campanes pels walkies de la fàbrica, de fons crits d’independència, una ratlla groga recorre el país de sud a nord i de nord a sud, la emoció és molt forta! Milers i milers de persones s’estan donant les mans per una Catalunya lliure!
L’altre dia el ministre Margallo ho va deixar clar, “la única via és la declaració unilateral d’independència! Som-hi doncs!
17:14 h de l’onze de setembre de 2013.
Avui onze de setembre fa 300 anys que vam patir la derrota que va fer desaparèixer les nostres institucions de govern, hem passat a lo llarg d’aquest anys moments molt difícils com a poble, però no han pogut amb nosaltres!
17:34 h de l’onze de setembre de 2013.
Jaume Masip Llop

Calen decisions històriques, convocar la consulta i aplicar els resultats, ara és l’hora!...
...I si no és possible cal fer els passos necessaris per a fer ser un nou estat d’Europa! Però ara, no el 2016...
..Volem que el tricentenari de la nostra derrota sigui el primer aniversari de la nostra llibertat...
Carme Forcadell
17:50 h de l’onze de setembre de 2013.

Un milió sis-centes mil persones! No cal dir gaire cosa més!

20:10 h de l’onze de setembre de 2013.

1 comentari:

FETS A CAPRITX ha dit...

Jaume,,,sencillament precios l´escrits..i ls fotografies..molt!!