dimecres, 20 d’agost del 2014

Festes Majors 2014. Ells sempre hi són!.

Els símbols són molt importants per a les persones i les societats, són memòria i nexe d'unió, a les Festes Majors de Flix hi ha coses i personatges que sempre hi són, sense els gegants i els capgrossos, sense els paperets i l'orquestra Miranfont les festes serien una altra cosa.













6 comentaris:

Anònim ha dit...

pot ser serien mes animades!!

cada any pitjor les festes de FLIX. Opinió generalitzda

Jaume Masip Llop ha dit...

Les festes de Flix són tant animades com la gent, tothom, vol que siguin.
Això per endavant, i també dir que he publicat el comentari, tot hi ser anònim, perquè no ofèn ningú.
Finalment hi pot haver coses que agradin més o menys (a mi també em passa) però la manera d'intentar solucionar-ho és parlar i sobre tot proposar, treballar-hi encara seria millor
Espero que t'indentifiquis i parlis clar, a mi aquesta critica no em diu res.
Salut

Salut

Anna Segarra ha dit...

Penso el mateix Jaume, però jo a mes afegiria,que aquí no surt, els capgrossos que els mateixos nens s´han confeccionat en tota l´il.lusió del món esperant les festes.
Anna Segarra

Unknown ha dit...

Em sembla que el gegant porta al pit l'escut de Flix d'abans, no? de fet m'agrada més que l'actual.

Jaume Masip Llop ha dit...

Doncs tens raó, Anna, es veritat que hi falten els que dius, bé també altres coses....només és una visió d'una part de les festes, important, però una part....

Jaume Masip Llop ha dit...

Ui! Ramir! el tema de l'escut és una mica llarg d'explicar...per a resumir...el que veus que porta el gegant és l'antic, com bé dius i era impossible se legalitzar per a que Flix tingués un escut oficial segons les normes de la heràldica i també, en part, de la història. És un escut amb corona reial d'España i amb la forma típicament castellana dels escuts, i l'arbre que hi surt igualpodria ser una freixa que una morera que un pi. l'escut actual porta una corona de baró (baronia de Flix des de temps molt antics!) te forma de rombe com els escuts catalans i finalment se sap que és una freixa perquè es veuen clarament les fulles i els fruits. A partir d'aquí es va poder legalitzar i sortir a tots els llibres, una altra cosa ja és el gust de cadasqú!