dissabte, 17 de juliol del 2010

El cementeri nuclear alemany.

Poso la entrada d'aquest bloc perquè em sembla molt interessant i il·lustratiu:

http://cat.bloctum.com/caminant/


Seguint amb la recerca de més informació sobre les conseqüències per al territori d’un cementiri nuclear, la CANC ha programat una jornada per aquest  divendres 16 de juliol a Móra d’Ebre, on s’ha exposat la realitat de l’entorn del cementiri nuclear instal·lat a Gorleben (Baixa Saxònia, Alemanya), després de 20 anys de funcionament.

La CANC ha convidat al Sr. Martin Donat, Diputat del Consell de Districte i President de la Comissió d’Energia Nuclear i Seguretat Pública del districte de Lüchow-Dannenberg a la Baixa Saxònia, i al Sr. Hans Werner Zachow, pagès i portaveu de l’Associació Agrícola de Gorleben.

Del que han exposat i  resumint, els mateixos problemes que aquí. Els alemanys, encara que no ho sembli, són tan barroers com els de per aquí  quan es tracta d’energia nuclear i també ho tapen tot, posant diners sobre la taula.

Unes quantes coses a destacar:

1.-Només donen diners a qui hi està a favor i mai a ningú que els pugui utilitzar contra ells. (com a tontos)

2.-La desertització de la zona. Ningú hi va a invertir en res, tot i les promeses que els hi havien fet.

3.-Els llocs de  treball promesos s’han traduït en  feines  de vigilants del cementiri.

4.-Quan els arriba un comboi carregat de porqueria, juntament amb el comboi arriba l’exèrcit, amb una munió de soldats com si d’una gran ofensiva militar es tractés. Carreteres tallades, no es pot viatjar en tren.

5.-Cases i terres desvaloritzades  Qui compra a la vora d’un cementiri nuclear?

Metges que no volen anar a la zona, etc, etc,  en definitiva totes aquelles raons per les quals els qui ens hi oposem venim advocant des de fa ja molt de temps. Res de positiu. Només una cosa la felicitació que ens han tramés per haver començat la lluita  i el seu encoratjament a seguir, encara que ells ja porten més de vint anys.

Mireu també aquest enllaç: