dissabte, 31 de juliol del 2010

Obres


Bé, sembla que entrem a la recta final de l’obra del carrer de Baix / costa del Graner, s’ha començat a pavimentar. Les obres sempre es fan llargues, però en realitat el termini es superarà per poc, tot i haver sorgit bastants imprevistos i ampliada l’obra a part del carrer Pont, el temps d’execució era de quatre mesos i van començar poc abans de Setmana Santa. Queden encara temes com l’enllumenat, enjardinament, etc. però les molèsties que ha provocat aquesta obra, tant complexa sobre tot per la situació, s’acabaran en breu.




A la del carrer Dr. Müller encara li falta bastant, va començar al maig i te un període d’execució de 8 mesos. S’està treballant també a la nau del nàutic i esperem que en breu es solucioni el tema del camí de les Illes, on falta concretar la electrificació per a soterrar el cable i la tuberia i asfaltar. Queden pendents de començar, la del carrer Montserrat i la del carrer Antoni Rovira i Virgili (a la zona de la Ventonella baixa), però això ja serà després de festes.
Per una altra part m’ha arribat algun comentari (de algú al qui li ha dit algú que li ha dit) que l’obra de ca don Ventura no era necessària, que la sala ha quedat petita o que ha estat una dèria això de fer l’entrada tipus perxi.
Potser no ho vaig explicar bé i em va semblar que amb les imatges n’hi havia prou, cal recordar que el motiu principal de l’obra ha estat la seguretat. La porta d’entrada i la persiana metàl·lica (inutilitzada i travada a mitja alçada) encara eren les de l’antiga botiga de la Philips, amb una estructura molt deteriorada i uns vidres dels que es muntaven a l’època en qüestió. Dir també que, qui digui que la sala ha quedat petita, evidentment no l’ha vist o ho diu de mala fe (la sala te 150 m2 i s’han “perdut”  aprox. 20 m2)i, finalment, el tema dels perxis li ha semblat molt bona idea a molta gent, apart que ha facilitat molt la execució de l’obra i si no s’ha pogut fer el mateix a tota la façana ha estat perquè el pressupost es disparava.
Per una altra part dir que la distribució de les obres del famós “Plan Zapatero” és molt complexa perquè s’ha de quadrar al cèntim d’euro i has de triar obres planificades que sumin la quantitat en qüestió. També s’ha de dir que es va decidir triar obres majoritàriament petites per a poder donar feina a l’empresariat local. Naturalment les obres pendents al poble entre les que triar són moltes i s’ha de fer quadrar prioritat amb necessitat i amb pressupost.
Podeu veure també unes fotos del Passeig de l’Ebre, ja està molt avançat. Aquí el problema que hi ha són els arbres, és possible que només sobrevisquin la meitat i per tant abans d’acabar l’obra, a finals de setembre, els hauran de substituir, encara que molts dels que estan secs probablement brotarien a la primavera, segurament ho farien per la soca. Ja vaig avisar que el risc de fallides era molt gran i més en ple més de juliol, és veritat que els van plantar amb contenidor, però també que es va coincidir amb els dies més calorosos de l’estiu i potser van córrer una mica massa, encara que d’aigua no els ha faltat, n’hi ha que han patit molt. És una llàstima perquè són essers vius i perquè, de vegades les necessitats d’obra, els terminis, etc. fan que passin aquestes coses.