divendres, 27 d’agost del 2010

Quina vergonya!

Ja m'ho havien dit diverses vegades, la veritat, he de dir que em pensava que s'exagerava una mica, doncs no! encara es quedaven curts.
El camí de la barca vella, per davall del castell, és el "cagador oficial” del gossos de la banda nord del poble i els nous passejos vora el riu de baix (que per cert estan en obres i tancats al públic, encara que hi passa tothom) són els "cagadors oficials" dels gossos de la banda sud.
No us penseu, els de les casetes, la bassa deles Clotxes, etc. també tenen cagador oficial.
Quina vergonya! tant que ens pensem que som en aquest poble, on sempre anem mudats i no som capaços, entre tots, de mantenir-lo net de cagades de gos. Ho entendria, fins a cert punt, si fos necessaria una retroexcavadora, una pala, o què em sé jo! per a recollir una simple merda de gos, però no és així, només cal una senzilla bossa de plàstic, com aquella que molts porten per a disimular, i després de recollir-ho llencar-ho al contenidor o paperera més propera.
Perquè ho deu fer això la gent, per simple guarreria? per deixadesa? perquè no senten el poble com una cosa seva? per simple mandra? per allò de “ja ho recollirà la brigada, que per això cobra”? perquè a casa seva també ho fan? no sé, potser una mica per tot.
No m'allargo més, només dir que els reponsables d'aquesta situació som tots:
.- els que ho fan.
.- els que ho veuen i no diuen res.
.- i naturalment l'administració que, encara que és molt difícil sense la col·laboració ciutadana, hauria de fer campanyes informatives i perseguir als infractors amb tots els mitjans possibles.

Els únics que no en tenen cap culpa són els gossos.





















5 comentaris:

Marià Hierro ha dit...

L'altre dia vam anar caminant fins a la roca del Tormo hi havíem d'anar esquivant les cagades de gos. És una vergonya!!!
Salut.

J.A. Martínez ha dit...

Això no és la civilització occidental, és la shit-Flix-lització gossidental.

Quan es buidí el pantà de porqueria caldrà treure dels camins tota la merda que han deixat uns humans acompanyats per uns gossos cagadors que no en tenen cap culpa de ser-ho, perquè qui la caga amb consciència, amb una corretja i sense bosses o papers per recollir els excrements que es deixen al terra, és el famós home caganer.

Salut i higiene al riu, a l'aire i als camins.

JA

Unknown ha dit...

Bones les fotos ! si senyor ! per cert , els humans on ho fan ? m'explico ... en totes les obres que es fan i faran al meandre , hi ha alguna cosa prevista ... serveis publics vull dir .

salu2

Rosa ha dit...

Si els propietaris de gossos no ho fan voluntàriament potser hauria de ser l'Ajuntament qui hi faci alguna cosa (multes, taxes,...)

Jaume Masip Llop ha dit...

D'acord, Rosa, que ho solucioni l'ajuntament, ara hem pots dir com?perquè s'ha d'agafar a l'infractor/ora "in franganti" i amb un guàrdia municipal per a tot el poble. Taxes? seria justos per pecadors.
Jo, si fos el responsable municipal, demanaria la col·laboració ciutadana, o és que el poble no som tots, a les verdes i a les madures?