divendres, 17 de setembre de 2010

Conferència "Alemanys a l'Ebre, la colònia industrial química de Flix"

Aquesta nota de la web de l'ajuntament, escrita pel company J. A. Collazos explica molt bé la conferència d'avui, la assistència, tot i la pluja, ha estat bona, en la línia de les altres.
Avui divendres, dins del programa de les II Jornades de Patrimoni Històric, s'ha fet a Ca Don Ventura, la conferència "Alemanys a l'Ebre, la colònia industrial química de Flix",  impartida per l'historiador Pere Muñoz Hernández. Pere Muñoz ha efectuat una acurada recerca sobre aquest tema, que ha quedat reflectida en diversos escrits, i en especial al llibre Alemanys a l'Ebre. La colònia química de Flix (1897-1994), publicada per Edicions El Mèdol el 1994.
La presència d'una nodrida colònia estrangera, majoritàriament d'origen germànic, ha estat una de les conseqüències de la implantació i el desenvolupament de la fàbrica electroquímica, sobretot durant les primeres dècades de la seua existència. Tot plegat ha tingut un fort impacte en l'evolució socioeconòmica de Flix durant bona part del segle XX.
A més de de la seua trajectòria com a investigador i docent, Pere Muñoz ha estat alcalde de Flix (1979-1987 i 2003-2009), actualment primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix, i des del 2008 és senador.