dimarts, 7 de desembre del 2010

Sortida cultural a Atapuerca i Burgos • 5 i 6 de desembre de 2010


Aquest cap de setmana, organitzat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, hem fet una escapada a Atapuerca i a Burgos. Hem visitat el Parc Arqueològic i la zona de les excavacions a lloc anomenat "la trinxera del ferrocarril" on la sort o la casualitat ha fet que estéssim davant del jaciment més important del món, pel que fa a la evolució humana.
També hem estat a Burgos visitant l'impressionant museu, on es poden veure els originals de molts dels elements arqueològics de Atapuerca amés de explicacions molt didàctiques i modernes pel que fa las homínids i la seva evolució.
Finalment hem visitat la catedral i els seus voltants, Burgos és una ciutat petita, amb un patrimoni històric impressionat i ple de turistes, molts d'ells catalans. Abans de marxar ens hem pres una típica sopa castellana, res millor per a entrar en calor, és que  Burgos hi fa fred de debò.
El temps no ens ha acompanyat gaire, però les ganes d'estar bé han fet que disfrutéssim molt de les hores passades per aquestes terres castellanes. Dir també que ens ha sorprès molt i agradablement la professionalitat i el "saber explicar" de les dos guies que ens va ensenyar, Bea, els jaciments i el parc i Ana, el museu.

Us poso unes quantes fotos, fetes lluitant contra el vent, el fred i la pluja, clicant a la dreta de la pàgina ho podeu veure amb format de video amb música de Mike Olfield (Braveheart).




























1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

tens els teus trucadors al blog i moltes gràcies

http://trucadors.blogspot.com/2010/12/burgos.html