divendres, 7 d’octubre del 2011

L'estat socioeconòmic de Flix segons el Butlletí de conjuntura local de les Terres de l'Ebre

La setmana passada es va presentar al Consell comarcal de la Ribera d'Ebre, el Butlletí de conjuntura local de les Terres de l'Ebre corresponent al segon trimestre del 2011. Ha estat realitzat la Càtedra d'Economia Local i Regional, de la URV, amb seu al campus de les Terres de l'Ebre.
En les dades presentades s'analitza la conjuntura de totes les TE, fent especial seguiment dels 11 municipis de més de 4.000 habitants que hi ha a la vegueria.
 En les dades del segon trimestre, d'aquests municipis, només l'Ametlla i Flix apareixen com a generadors d'ocupació neta, amb un creixement del 0.4% el primer i d'un 12.2% per a Flix respecte l'últim any. La resta de municipis tenen un saldo negatiu.
En nombres absoluts Flix té un saldo d'afiliacions a la seguretat social de +80 i l'Ametlla de Mar de +6. La resta de municipis el té negatiu. Els -244  de la Sènia  (un -11.3%) i els -206 de Roquetes (un -11.9%) són les dades més preocupants, ja que les pitjors dades absolutes d'Amposta i Tortosa responen al seu major pes demogràfic. Móra d'Ebre ha destruït durant el període 113 llocs de treball (un -5.5%). El saldo global dels 11 municipis és de -1.551 llocs de treball.
De l'anàlisi de les dades se'n desprèn que a Flix s'ha aturat la destrucció de llocs de treball, en part per una menor dependència de la construcció, que continua sent el principal sector destructor de llocs de treball. De tots els sectors estudiats, només la construcció ha destruït llocs de treball a Flix (-12) durant el període, donant tota la resta saldos positius. També cal atribuir les bones dades a la obertura de la Residència de la gent gran, ja que el sector que ha tingut major altes a la SS durant el darrer any ha estat precisament el de serveis socials, seguit del de l'hosteleria.
Davant un panorama regional on encara no s'ha tocat fons en la destrucció d'ocupació i unes perspectives de baix creixement econòmic, cal ser moderadament optimistes sobre la menor afectació que els processos de destrucció d'ocupació tenen sobre el nostre municipi.
A l'enllaç següent es poden consultar tots els informes publicats fins ara: http://www.urv.cat/catedres/economia_local_regional/Transferencia.html
Francesc Barbero Escrivà
Regidor de Promoció Econòmica

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Variació afiliats S.S. 1er. trimetre a Flix= -17,50 %

Variació afiliats S.S. 2º trimestre a Flix= 12,20 %

Total variació afiliats = -5,30 % creixement negatiu.

Dades publicades en aquest butlletí.

Ramon B.

Jaume Masip Llop ha dit...

Ferran, hi ha un enllaç a l'estudi, hi trobaràs totes les dades.
Sr. Ramon B. ja fa temps que no es publiquen comentaris anònims en aquest bloc, posant el nom i una lletra no deixa de ser anònim. Si s'identifica correctament publicare el comentari i li respondre,
Salut