dimecres, 20 de febrer del 2013

ERO d'Ercros a Flix (comunicat de l'ajuntament)

- Davant l’anunci de la companyia ERCROS de presentar un ERO de 156 treballadors sobre els 207 de la factoria de Flix, l’Ajuntament de Flix vol manifestar el següent: 
- Expressar el total suport al Comitè de Treballadors d’Ercros i els representants sindicals de les empreses auxiliars que es puguin veure afectades per la mesura.
- Denunciar que la mesura no es pot presentar com un Expedient de Regulació d’Ocupació més sinó com el que realment és: el desmantellament de la major part de l’estructura productiva a Flix i la condemna al tancament total de factoria a curt termini.
- Remarcar que l’impacte sobre la producció fa que l’afectació vagi molt més enllà dels treballadors d’Ercros tenint un impacte sobre les empreses auxiliars no menor a 80 treballadors acomiadats més.
- Denunciar la manca de sensibilitat social de l’empresa al no avaluar l’impacte d’una mesura d’aquest tipus en un municipi de 4.000 habitants en una comarca d’interior, on tindrà un efecte multiplicador devastador.
- Ressaltar que de tirar-se endavant tal i com està plantejat, es condemna tota la estructura de treball i de serveis de Flix i pobles del voltant a un decadència sense pal·liatius, donada la manca d’alternatives.
- Manifestar el malestar per l’escassa o nul·la repercussió que un ERO pretesament plantejat com a nivell de Grup té sobre la gran majoria de centres de treball exceptuant Flix i Cartagena, que acumulen el 90% dels acomiadaments.
- Recordar l’alt preu pagat per la factoria de Flix en totes les reestructuracions d’ocupació d’Ercros en el passat tot i el paper cabdal que la factoria ha tingut en el sosteniment general de la companyia en els anys més crítics.
Davant tot l’exposat instem a la Direcció d’Ercros a recapacitar i no presentar l’ERO sense abans haver avaluat suficientment la mesura i les alternatives que de ben segur existeixen.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Pimero, la meva total solidaritat amb els companys afectats i les seves famílies, participaré el màxim en qualsevol acció.
Ens ha de servir per pensar les nostres polítiques d'ocupació.
No al magatzem nuclear temporal.
No a les prospeccions de gas (Fracking).
No als molins de vent.
Si a les cigonyes (ja conec hi ha subvencions, però segur que alguna cosa ens costa)
Si als diners públic del castell (ja conec que la major part ho paga l'estat central. Però els diners eren de tots i l'hem convertit en pedres)
Si a les visites guiades
Conseqüència:
Si a la fam
Si a la desesperació
Animo que tindrem un poble sa però buit

Jaume Masip Llop ha dit...

Avis als navegants:
1.- no es publicaran comentaris amb insults ni coses semblants, em sembla que ja en tenim prou com per a tenir que aguantar segons què!
2.- A l'anònim anterior,com a persona afectada, gràcies per la seva solidaritat i dir-li que, si us plau eduqui una mica la seva ment i pari de dir bajanades que estem prou preocupats com per a tenir que sentir coses així.

Anònim ha dit...

ERC demanarà a tots els ajuntaments i consells comarcals declarar les Terres de l’Ebre zona lliure de 'fracking'
Destaca els riscos i les incògnites ambientals que presenta aquesta tecnologia, rebutja l’opacitat informativa de les administracions i demana evitar una nova explotació dels recursos naturals de les Terres de l’Ebre
Òscar Bosch, alcalde de Flix: «Volem renovar l'activitat industrial al polígon d'Ercros»
ERC celebra un vermut anti-MTC amb Puigcercós
24/09/10 02:00 - MIRAVET -
Per tant, segons Muñoz, l’objectiu d’Esquerra és fer-li arribar al ministre la situació de la convocatòria catalana i ha afirmat que “volem fer arribar al ministre la fractura social que la candidatura d’Ascó per acollir l’MTC ha suposat per al territori, com també el posicionament contrari d’ajuntaments, consells comarcals, diputacions i, sobretot, del Parlament de Catalunya”, perquè “entenem que el Ministeri ha rebut un altre missatge de part de l’AMAC i entitats que no són de representació pública. El ministre ha de saber quina és la realitat”, ha afirmat Muñoz.
ERC también pide la prohibición del ‘fracking’ para explotar hidrocarburos
Volem treballar¡¡¡¡¡¡¡on sigui

Anònim ha dit...


ERC,sols pensa en la independencia,tot el demes esta en segon terme per ells.Jo penso,que despres de tans segles,no es el millor moment per aquest menesters.
A Flix,em tingut i tenim,mols politics a primera fila,els primers en proclamarse independens en no se que....Perque ens ha servit??????

Jaume Masip Llop ha dit...

És ben trist que hi hagi persones que només esperin moments dolents i baixos per a treure's espines, això es fa en temps bons, ara és temps d'anar junts, no de "més del mateix", que si MTC, que si cigonyes, que si ERC, fins hi tot el soberanisme! ja es prou que no surt la Enron.
Si us plau, que ja estem prou fotuts com per a tenir que gastar energies en segons què.