divendres, 26 de novembre del 2010

Eleccions al Parlament. 10 pensaments per a la jornada de reflexió

1.- Les campanyes electorals no són només el que surt per la tele.
També són els actes que es fan a cada poble, on només hi assisteixen els que ja estan convençuts, quan en realitat s’hauria d’assistir a tots per a escoltar el que diuen.

2.- Els partits polítics no són només els seus caps o líders.
Els partits polítics estan formats per persones, en la seva majoria anònimes, afiliades al partit o simpatitzants que treballen cada dia per a que les seves idees i propostes es facin realitat.

3.- No és veritat que els partits no tinguin propostes.
Les propostes dels partits són com la lletra petita dels contractes, només la llegeixen els que hi posen interès.
Les propostes del partits polítics són una declaració d’intencions i la seva realització  depèn del nombre d’escons que es tenen i de la capacitat de negociar.
En les negociacions sempre es cedeix alguna cosa per part de totes les parts.

4.- L’abstenció o el vot en blanc, que també són un exercici de llibertat afavoreixen sempre als partits de dretes o conservadors, els seus votants són molt més disciplinats.

5.- Les esquerres gairebé sempre són majoria, però gairebé sempre estan dividits i per tant fan més cert allò de “dividir és vèncer”.

6.- Els partits no volen el poder només per tenir el poder, hi ha persones així com hi ha persones de totes classes a tot arreu, l’anomenat “poder” és en realitat “poder de decisió” per aplicar les idees i propostes de cadascú.

7.- Les majories absolutes no són bones perquè, normalment, discriminen a les minories i encara més si són de dretes. Els pactes i acords entre partits són una cosa normal en democràcia i amés, és bo perquè garanteix unes polítiques més plurals. S’usa el concepte de “tripartit” despectivament quan per exemple Convergència i Unió és un bipartit i no serà perquè no hagin tingut discrepàncies entre ells.

8.- Els grans mitjans de comunicació afavoreixen sempre als més grans i tenen un tendència política diguin el que diguin.

9.- Jo sóc regidor per ERC, encara que mai he estat afiliat a cap partit polític i ho sóc perquè són la gent que més a prop meu he sentit, tant en la vesant nacionalista com en totes les altres vessants de la vida, socials, culturals, històriques i de projectes de futur.

10.- Jo votaré Esquerra Republicana de Catalunya.



10 comentaris:

Anònim ha dit...

discrepo i molt dels punts 4 i 5

els d'esquerres sempre son majoria?¿
creus que PSC ERC IC es una coal.lició lògica? ha funcionat el Pais? la gent d'esquerra el que sap es estar a l'oposició pq governar està fet per a partits valents i decidits. no a partits que han de quedar be amb tothom!!! es tenen que prendre desiconssssssssssssssssssssssssssssss. sisplau sigueu conscients que la politica no es un joc.
mireu el consell comarcal que tenimmmm. hi ha gent que que no sap fer un canut i no ha obert un diare en la seva vidaaaaaaaaa (aixi ens va) em sembla que el president es ERC i s'ha pujat el souuuuu!!!! això es d'esquerres? i aquet home voleu dir que serveix per la politica?jo el veig molt i molt justet

Jaume Masip Llop ha dit...

Sr. anònim, si només discrepes de dos punts vol dir que estem d'acord en un 80% i això és molt!!!
(i en podríem parlar molt perquè practiques allò de tots al mateix sac i jutges les accions de molt temps per alguna puntual)

Jaume Masip Llop ha dit...

Ah! m'ho deixava, veus més lògica la coalició Unió Democràtica, Convergència Democràtica i Partit Popular? que per cert és una altre tripartit!

Anònim ha dit...

qui governe al Pais Vasc?no en dieu res?

dic aquets dos punt per dir algo.

COm pots dir que CIU i PP no es factible?
si CUI es desisiva a Espanya estigues segur que es milloraran moltes cosas com ja va passar.

a vosaltres si us interese pacteu amb qui calgui.

Jaume Masip Llop ha dit...

Noi o noia, estàs desvariant una mica i no dialogaré més amb tú, fins hi tot dius coses que no he dit, no veus el ni el que està escrit, fins hi tot amb això vas a la teva, així que fins una altra i si pot ser donant la cara.
Salut

Anònim ha dit...

Adeu Espanya? NOOOOOO
Catalunya ha dit:
Adeu esquerra, adeu. Ja Ja Ja

Jaume Masip Llop ha dit...

Fer burla d'aquestes coses només demostra la llargaria de ment de qui la fa.
Enhorabona als guanyadors, tant de bo governin com diuen que ho faran, perquè si ho fan com ho feien abans, no anirem bé, gens bé.

Anònim ha dit...

La meva llargaria va mes enllà del que et penses, per edat, per vivències, i segurament, per cultura. La meva vida ha estat molt mes enllà de Flix i de la "Fàbrica", i he conegut moltissima mes gent que tú. Per aquest motiu considero que les teves afirmacions son gratuites i fruit d'una desilusió i rabia electoral.
Però tornant al assumpte, tinc que dir que ERC sempre ha criticat la dictadura franquista,i una de les seva font d'alimentació, ha estat la memòria Històrica, Companys, la guerra civil.Ha sobreviscut a base de sembrar, o mentjant el cap als joves dels Instituts a base d'idees independentistes, per a desprès guanyarse el vot. ERC ha convertit Catalunya en un pais dictatorial, plé de prohibicions i d'obligacions purament idenpendentistes.
Unicament faltaba obligar als Hotels a incloure a les cartes el "Pa amb tomata". NO ES DICTADURA AIXÓ?. Sincerament, me n'alegro moltissim dels resultats. Respecto als simpatitzants, encara que quizàs algú, que no acepta o no assimila els resultats, deuria mirar la seva llargaria, els seus limits, veure una mica mes de mon, i apendre a respectar els comentaris contraris al seu estimat partit, encara que no sigui militant. Veure una mica de mon mes enllà de la Fabrica i de Flix. Sortir a l'exterior i veure en que han convertit Catalunya. Observar que pensa la resta d'Espanya de nosaltres. Si no s'acepta aquesta opinió o concepte, es demostra una actitut antidemocrática, una ment tancada i un cervell bloquejat i saturat d'idees independentistes que unicament han servit per dividir Catalunya. Ara afortunadament, desitjo de tot cor que tots els "politiquillos d'ERC" abandonin els seus càrrecs "de confiança" i tornin a la seva vida anterior, o a "l'atur" si convé. I de una vegada, que deixin viure Catalunya en pau.
Afortunadament a ERC hi ha bona gent, pero he comprovat que hi existeix algú que no acepte el resultat de ERC. No soc simpatitzant dels guanyadors, pero encara no fent-lo bé, segúr que ho farant molt millor que el Tripartit.

Anònim ha dit...

no ho feien gens be?
que han fet fins ara els del tripartit?inagurar coses ja projectades de fa anys?
que van fer a Flix els D'ERC?

la vida no es tan fàcil com voleu fer veure als vostres electors (majoritariament criatures) que al tindre dos dits de seny donen el vot a d'altres formacionsss

Jaume Masip Llop ha dit...

Sr. Anònim o anònima, els dos comentaris més que has enviat, tenint present que fan al·lusions directes a la meva persona, afirmacions que no són veritat i un munt de demagògia, no els publicaré si no t'identifiques.
Salut