dimarts, 26 de març del 2013

I van i pengen la llista...



Elena Morán Alonso
Esta tarde han puesto nombres y apellidos a los 61 despedidos del ERE "ERCROS FLIX". Estos nombres los sumamos a los ya despedidos por otras empresas que a su vez trabajaban para ERCROS y algunos empleados de comercios del pueblo que también han sido despedidos. Padres de amigos de mis hijos, amigos míos, vecinos .... Y aunque no nos ha tocado a nosotros, no estoy contenta tengo una pena enorme por dentro, la pena de saber y ser consciente que esta lista cada día se engrosa mas y tenemos que pararlo, no podemos resignarnos y menos resignar a nuestro hijos a un mundo que en vez de avanzar cada día da marcha atrás a pasos agigantados. Es nuestra obligación y nuestro deber no permitir que nos sigan pisoteando.
EN FLIX SEGUIREMOS LUCHANDO.

Irina Mani
El poder de decidir. Jo el vaig tenir ara fa 10 anys, vaig decidir marxar a estudiar fora, vaig decidir viure a una gran ciutat, vaig decidir tenir el poble com el meu refugi, vaig decidir...

Ara, molts dels que conec heu perdut aquest poder. No perquè vulgueu, si no, perquè us l'han pres, perquè us l'han robat en un cop d'aire. Ser flixanco es nèixer lluitador, no ho oblideu mai.

Tant els que vivui al poble, com els que estem fora, seguirem lluitant, perquè ningú, absolutament ningú ens ha de pendre aquest poder. Seguiu pensant en un futur, seguiu somiant, seguiu decidint, perquè ser flixanco es ser lluitador.

Tot el meu màxim suport al poble de Flix, als seus habitants i als que segueix sent el seu refugi, igual que per mi. Perquè Flix, es Flix i sempre ho serà.

Albert Treig
Miro la llista i vec a mun padrí, a mun cusí, amics, coneguts, clients, veins, convilatants que em trobo sovint pel carrer, arribo al 75 en la vista borrosa, drames personals, familiars, objectius esfumats, situacions per no dormir... segueixo llegint 76, 80, 100, 500, 2000, arribo al 4000, hi diu FLIX, tots estem a la llista d'alguna manera o altra. Tot el meu suport a les families directament afectades. #flixenlluita

Marià Hierro
#flixenlluita Marc Mur als matins de TV3 mentre tocaven les campanes a morts. Tranquils, sols és una coincidència, ens en sortirem.

Dolors Abenza Rojo
L'indignació...esta arrivant al punt maxim.!!!!! L'acomiadament de gent jove...en fiils petits...en fills estudiant ja carrera...pares i fills d'una mateixa familia....en fi...m'alegro dels que no esteu a la llista....pero estic feta una merda...pels que si ho estan!!!!! I encara que aquest sentiment es per a tots....no hem puc treure del cap aquestes persones que van dormir al carre...en tendes de campanya...ho sento molt Tere Adell & familia tots els que vau donar Tot!!!

Jaume Prunera
Veig que tan l´empresa com Relacions Laborals de Ercros Flix han perdut la poca dignitat qu´els quedabe ,tanta por tenien de fer les coses com pertoquen? tanta por tenen? que cobars .que indignes,ells que donen lliçons de com fer les coses.Quina direcció que te este grup no m´estranye gens com va tot , si son incapasos de mostra una miqueta de honradeça. Vergonya em donaria de ser un d´ells.Salut

Ricard Bagés Està clar que per aquesta xusma tots els treballadors són números. I que com a tal, es poden ordenar a un full de Excel per cost de d'acomiadament i penjar una llista. Tot això, independentment de la situació de cadascú. Hi han hagut casos molt macabres.
Ara cal pair-ho bé i remar tots junts per a deixar de dependre lo abans possible d'aquesta empresa, si es que se li pot dir així. Té una data de caducitat per tots coneguda i un valor humà nul.
Tenim bones infraestructures i bona mà d'obra amb ganes de treballar i quedar-se al poble. Cal vendre bé el territori als grans inversionistes i fomentar l'emprenedoria. No dic que no s'estigui fent, però si que s'ha tardat massa dècades en fer-ho.

Arturo González Benet Una mostra més de com son els directius d’aquesta Companya, deia un dia que no tenien ni escrupols, ni consciència, ni memòria, ni vergonya, i com es demostra cada dia, em vaig quedar curt, els hi falta, fins i tot, aquest mínim d’humanitat que es pressupossa que tots tenim. En fí, com diu el refrany castellà: “Por sus obras los conocereis”. A aquests, per desgracia ja els tenim ben catalogats. Salut i unitat!

Dolors Torreblanca
El meu més sincer agraïment a tots els membres de l'ajuntament per la seva teson, coratge, i el seu saber estar en tots aquests moments difícils per a tots.
I el reconeixement a la fortalesa de tot un poble que a lluitat i ho seguirà fent per allò que mai es donarà per perdut, la dignitat de ser flixanco.

Annatallers Esplai Botiga-taller
Aquests dies tots hem passat dies molts dolents, hi encara ens hi queden, pero vull reconeixer tota la feina feta per part d´aquest comite, de donar la cara per tots nosaltres, pel moments dificils, per les hores d´espera, per tants nervis passats i per passar, també la feina del nostre Ajuntament que ha estat a una alçada tan alta que roza els nuvols, gracies a tots vosaltres per conseguir aquesta maravellosa unió del poble de Flix. Una abraçada!!

Jaume Masip Llop
Bé companys i companyes, aquell moment tant dur que esperàvem ha arribat abans del que mos pensàvem, no han tingut ni la més mínima sensibilitat i han penjat una llista a la porteria amb els noms dels acomiadats, mal vent se'ls emporti!

Evolució dels nius de cigonya
Evolució dels nius de cigonya de Sebes. Un fet gens habitual és veure 6 ous en un mateix niu (normalment posen 4 o 5).
Sembla ser que les cigonyes segueixen la línia marcada pel poble de Flix posant més "ous" que ningú davant la que ens està caient.
Flix en Lluita! — a Reserva Natural de Sebes - Flix.

Piti Lourdes Castellvi Esteban
Estic de dol...una maleïda llista penjada a traició, una llista en cares i noms de gent que estimo , penso en les hores que hem passat junts defenssant-mos d´uns desalmats i sols sento rabia e impotència, molta impotència.......ens refarem i ens em d´ajudar uns als altres, hem demostrat que junts podíem almenys resistir i segur que tindrem un futur millor......no puc ficar noms, segur que em deixaria algú....es molta la gent que estimo i m´estime...per això avui, estic de dol..

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan es farà efectiva la frase "Tots o ningú"?.Seguirem lluitant? Qui lluita ara per la gent acomiadada? Es molt facil parlar de solidaritat quant es creu que tot està perdut, però un cop salvat el propi cul que cadascu s'aguanti amb el que li toca. Sincerament crec que l'empresa ha jugat amb vosaltres i vosaltres no heu estat el suficient valents per guanyar-los en l'última batalla i heu deixa't als vostres companys acomiadats tirats a la cuneta.

Anònim ha dit...

Veig que també existeix censura en aquest bloc. Es clar Jaume com tu ets un dels que et quedes no tens collons de publicar el meu antic comentari de "tots o ningú". Que hipocrites heu estat tots...

Jaume Masip Llop ha dit...

Hi ha dos comentaris pendents de publicar a aquesta entrada, falta només que la persona que els ha enviat deixi de ser anònima.

Jaume Masip Llop ha dit...

Criticar de forma anònima és molt fàcil, dir que a un bloc hi ha "censura" són paraules molt atrevides, el contingut de certs comentaris s'haurien de poder publicar, sobre tot perquè hi ha una dita molt antiga que diu (per la boca mor el peix) però això no passarà, perquè quan un no s'atreveix a donar la cara, és per alguna cosa...
Continuo esperant que l'autor dels darrers dos comentaris digui qui és per a publicar-los, va home, que en tinc moltes ganes!

Jaume Masip Llop ha dit...

Finalment he decidit publicar els dos comentaris que estaven pendents, anònims, per a que es vegi quin tipus de persones hi ha en aquest poble, si, també n'hi ha que els hauria de caure la cara de vergonya...potser per això s'amaguen darrera de l'anonimat, i encara es permeten dir que hi ha censura! quins collons!