dilluns, 23 de maig del 2011

La veritable jornada de reflexió és avui.

Hi ha dies que, de bon matí, sembla que hi hagi un silenci especial, per exemple el dia de cap d’any, en aquest dia fins hi tot hi ha una llum especial, un altre dia és després de festes majors o del dia de l’ermita, són dies on s’acaba alguna cosa i se’n inicia una altra, són dies de canvi de cicle.

Avui és un dia d’aquests, avui s’acaba un cicle i se’n inicia un de nou per a moltes persones, avui és el dia després de les eleccions municipals, alguns regidors i regidores ho són a partir d’avui en funcions, altres prendran possessió el proper 11 de juny. Aquest dia alguns regidors i regidores i les seves famílies i amics deixaran de ser-ho i a altres famílies i amics els tocarà donar suport als nous regidors i regidores per als que començarà una tasca il·lusionant i engrescadora i de vegades dura i desagraïda.
Cal felicitar als clars guanyadors de les eleccions d’ahir a Flix, a Marc Mur i la llista del PSC, amb 924 vots, només 40 vots menys que a les eleccions de l’any 2007, han aconseguit mantindre els cinc regidors que tenien. He de dir que han fet una campanya molt bona i que també són hereus d’una molt bona feina feta els darrers vuit anys, igual com ERC, encara que crec que nosaltres no hem sabut capitalitzar-ho tant bé com ells.
La gent d’ERC podem estar satisfets dels resultats, encara que no poguéssim parlar d’èxit, hem baixat de 848 vots de l’any 2007 a 484, i de cinc regidors a tres. Amb una llista totalment renovada, una pre-campanya molt curta, la sensació transmesa per tot arreu de que ERC tindria un fracàs i la baixada de participació, crec que cal felicitar a la llista d’ERC pels resultats i perquè han demostrat la seva capacitat de treball en equip i en condicions difícils. Sincerament crec que hauria estat mes just 5 PSC - 4 ERC- 2CIU, sobre tot si tenim present la feina feta els darrers anys.
CIU ha tingut 567 vots, 297 més que l’any 2007, es converteix amb la segona força a l’ajuntament amb els mateixos regidors que ERC, cal felicitar-los per què han passat de un regidor a tres, però penso que no estaran gaire contents perquè les seves expectatives eren d’obtindre més regidors i crec que fins hi tot esperaven guanyar les eleccions. També s’ha de tenir present per als resultats que molts membres de la llista portaven molt temps fent campanya a través de la plataforma “volem viure a Flix”.
Crec que la jornada de reflexió està mal ubicada el dia abans de les eleccions, s’hauria de canviar al dia després, és avui quan realment s’ha de reflexionar sobre els resultats, sobre com s’ha de constituir el nou ajuntament i com es configurarà el cartipàs municipal per a saber de què s’ocuparà cada regidor o regidora.
Ja sabeu que la meva opinió és onze regidors, onze treballadors. Si hi ha alguna vegada que s’ha de votar per tenir diferència d’opinions doncs es fa, però crec que s’ha de saber diferenciar-ho del treball pel poble de Flix, dia a dia, que és lo fonamental, puc dir que els darrers vuit anys totes, repeteixo totes, les diferències s’ha arreglat parlant i no ha calgut arribar a cap votació. Però això ho hauran de decidir a partir d’avui els onze membres del nou ajuntament als que desitjo molta sort en la seva nova feina.

PSC,  924 vots

Marc Mur Bagés
Delfí Castellví Descarrega
Ramon Sabaté Arqué
Noèlia Coromines Joan
Rita Costa Puey

CIU, 576 vots
Montserrat Estela Las
Montserrat Forcades Margalef
Sergi Fernandez Estopà

ERC, 484 vots
Josefina Carranza Larrosa
Francesc Barbero Escrivà
Raül Sabaté Cervelló

6 comentaris:

Jesús Escribano ha dit...

Hola Jaume, creo que te olvidas que otros también han hecho "precampaña", como tu dices. ¿Te suena Veins de Ascó?

Jaume Masip Llop ha dit...

No Jesús, no m'oblido de res, però no hi tenen res a veure, els que tú dius han deixat clara la seva postura contra el MTC i eren gent de tota la comarca, la plataforma volem viure a Flix, ha jugat a no definir-se quan tothom sabia què en pensaven els seus membres sobre el cementeri i amés, en clau local, no han parat de criticar el treball de molts regidors i de l'ajuntament en general (ens han titllat de irresponsables i de no sé quantes coses més) i això és fer "campanya", amés recorda un dia de fa gairebé dos anys: això és una plataforma cap a les municipals, et vaig dir, i tu em vas contestar que no ere així i que el temps m'ho demostraria, doncs a la vista està i el poble ha parlat. Més valdria que en lloc de dir el que has dit, comencessiu una reflexió sobre on us heu equivocat, perquè, la veritat, pensar en aconsseguir 1100 vots (com nosaltres fa vuit anys) en aquestes eleccions és no conéixer el poble on es viu i pecar de prepotència.
Salut

Anònim ha dit...

prepotente vos Sr. masip.

Jesús Escribano ha dit...

Como ya te he dicho muchas veces, una cosa es la Plataforma y otra sus miembros.
Si la Plataforma se hubiese presentado como independiente, sí podrías decirme que era sólo para conseguir votos en las municipales, que tampoco sería así, pero entonces sí te tendría que dar la razón.
Otra cosa es que parte de sus miembros se haya presentado por un partido, y otros menos conocidos como miembros de la Plataforma por otro, es lo que sucede cuando se mezclan personas con distintas preferencias "políticas".
Saludos,
Jesús

Jaume Masip Llop ha dit...

"una cosa es la Plataforma y otra sus miembros."
Jesús, ja et vaig dir un dia (també) que això de la plataforma tenia alguna cosa d'esquizofrènia (doble personalitat).
Com pots dir que una cosa és la plataforma i l'altra els seus membres? llavors si els membres de la plataforma són una altra cosa que no és la plataforma, què és la plataforma?
Suposo que, al final, el que vols dir és que a la plataforma hi ha gent que no està d'acord amb els seus dirigents (em sembla que sou minoria) però això no serveix de res (i hosento per tu) perquè tots els màxims dirigents o s'han presentat per CIU a les eleccions o han treballat a la campanya o han escrit al bloc oficial de la plataforma criticant, sempre destructivament, a l'ajuntament amb la idea de treure vots.
Finalment espero el teu comentari a la notícia apareguda avui (i treballada de fa temps) referent a la implantació d'una nova indústria a Flix)
Salut

Anònim ha dit...

Sr. Masip ademes de prepotent, embusté i botiflé, teniu tot el perfil de FEIXISTE DICTADOR.