dissabte, 25 de setembre del 2010

Col·loqui "Quan plovien bombes" amb Xavier Domènech.

L'acte es va realitzar, a Ca Don Ventura, ahir divendres, en el marc de l’exposició itinerant "Quan plovien bombes" , aquesta exposició té per objectiu la recuperació de la memòria dels bombardejos que  van patir més de 140 poblacions catalanes entre 1937-1939. El contingut centra l’atenció en els bombardeigs soferts a Barcelona, per bé que recull informació d’altres poblacions.
La  xerrada va anar a càrrec de Xavier Domènech que és historiador i professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat bàsicament sobre els períodes del franquisme i la transició i, també, amb menor intensitat, de la Guerra Civil, centrant les seves investigacions en els moviments socials, els mecanismes i processos de canvi polític i la conformació de les identitats populars. També ha comissariat exposicions com "Memòria Democràtica de Sabadell, 1936 - 1976", "Quan plovien bombes. Barcelona i els bombardeigs durant la Guerra Civil" i "Refugi", alhora que ha treballat en diversos projectes d'articulació de la memòria històrica i en la realització de biografies de vida a partir de la construcció de fonts orals.
Aquest acte, dins les "II Jornades de Patrimoni Històric de Flix", s'ha fet gràcies al Comebe i al seu coordinador Tècnic, Xavier Royes.

Xavier Doménech   i   Xavier Royes