dimarts, 15 de març del 2011

Amenaça nuclear, nivell 6!

Bé, suposo que els comentaristes matiners  d’avui encara no havien sentit que la radiació ja ha començat a sortir dels edificis de suposada contenció, sobretot del reactor 2, per tant ara ningú, més que ells, pensa en el cementiri, tothom pensa en la suposada seguretat de les centrals nuclears. Quan a un lloc tant preparat com el japò ha passat el que està passant ( això serà molt i molt greu!!! de moment nivell 6 d'emergència i Txernòbil va ser nivell 7) no es pot evitar pensar en el que tens aprop (zona sísmica a Rasquera i tsunami de les preses i embassaments de riu amunt? Al japó han fallat la refrigeració principal i la d’emergència. Tant diícil és pensar que això pot passaren qualsevol lloc?), per cert, algú sap a la zona què fer en cas d'emergència nuclear? On són els centres de concentració en cas d’evacuació? I les pastilles de iode? ara què farem? corre, corre a revisar protocols de seguretat, quan ja s’està perllongant la vida de les centrals i encara no s’acabat d’implantar els plans d’emergència? si us plau, això és el conte del llop! al menys, els que esteu a favor del cementiri, i de pas els pro-nuclears, tingueu una mica d'humilitat. Al japó ja han evacuat o estant evacuant a tot el personal en 30 Km i el núvol radioactiu va en direcció a Tokio. A Vandellòs tinc entés que es va arribar a tres graus de la temperatura crítica el dia de l’incendi. Alemanya acaba de dir que tanca, preventivament, els reactors construits abans de 1980. I haurà, segur, un abans i un després, per tant, voleu dir que ara toca dir, com ha ha dit avui l'alcalde d'Ascó, entre d'altres, que això no afecta a la seva petició d'albergar el cementiri nuclear? pos no, ara no toca!.


"Por tercer día consecutivo, hubo una explosión en otro de los seis reactores de la central de Fukushima – en este caso el número 2 – y se declaró un incendio en el número 4. Estos siniestros, unidos a los estallidos de días anteriores en los otros dos reactores, han formado unanube radiactiva que ya ha llegado a Tokio. Aunque las autoridades insisten en que los niveles de contaminación son bajos y no entrañan un riesgo para la salud, en la capital nipona se ha desatado el pánico y miles de personas han hecho acopio de víveres, agua, sacos de dormir, linternas y velas.
En un discurso televisado, el primer ministro, Naoto Kan, ha ordenado que toda la población en unos 30 kilómetros a la redonda de la central de Fukushima – unas 140.000 personas – permanezcan encerrados en sus casas y con las ventanas selladas. Según el Gobierno nipón, los niveles de radiación en las cercanías de la planta son entre 100 y 400 veces superiores a lo permitido.
De los 800 empleados que estaban intentando a la desesperada enfriar los reactores de la central, ya sólo quedan 50, auténticos héroes anónimos que se están jugando la vida en una lucha titánica por paliar una tragedia que se antoja ya irreversible, y que en los próximos días no tiene visos de mejorar, sino de empeorar. "


12 comentaris:

Anònim ha dit...

si esperes un tsunami igual, ho tens clar, Meys demagogia barata!!!! tens propostes per la comarca?¿

o ets d'ERC que ha portat la comarca a la cua de catalunya? pq el consell comarcal que tenim fa riureeeee

pero si es això el que voleu. un president que no te dos dits de front i altres consellers que no han obert un diari en s'ha vidaaaaa

Anònim ha dit...

embalsos de Mequinenza i Riba-roja estan a punt de reventar i el poligon de flix te fuga intensa de clor, i els del no a tot marxen a MONGOLIA.

Jaume Masip Llop ha dit...

Ostras tú, quin nivell de debat i arguments!

Anònim ha dit...

Un cop més els habitants de Flix o de la resta de la comarca, continuem pensant en una gran empresa que ens faciliti el sou mensual. No tenim idea de dinamització econòmica, simplement en l’ ATC. Sense tenir en compte la seguretat, els perills o en ser la comarca basura de Catalunya. Francament respecto a tots els pro cementeri però no us entenc. Com ho podeu tenir tant clar!, no teniu dubtes -quan ens parlem del transport d’aquesta mercaderia per carretera, o en tren. Tant difícil és que hagi un accident per la carretera? I un descarrilament? Penseu que aquestes particules tant segures, circularan amunt i avall? Teniu clar que al mapa de Catalunya sirem la comarca basura!
Quina sensació tindrà una empresa que es vulgui ubicar a la nostra comarca després de l’accident del Japó?
Vosaltres faríeu unes vacances a una comarca amb nuclear, cementeri nuclear, química etc,etc,?

Anònim ha dit...

no serie l'unic cementiri al món i si mireu les localitats on estan ubicats fliparieu!!!!!!!!!!!!

la Ribera te el pitjors politics de la seva història (per si no ho sabieu)

Anònim ha dit...

LLuis Companys patiria vergonya del que avui en dia es ERC.
Salut i Republica.

Anònim ha dit...

bona nit, potser a l´ajuntament d´Asc es podrie gastar uns dinerets per comprar uns bitlletets d ´avió al JAPÓ per que pugessin veure els partidaris de les nuclears, que aquets aparatos apart de fer guanyar bitllets a n´alguns, tambe acarreen fortes consecuencies.
AU PUES.

Anònim ha dit...

S'ha de ser molt justet per pensar que el cementiri nuclear portarà feina a la comarca. Cap empresa amb dos dits de front s'instal·larà al costat d'un passiu com aquest. Feina de l'MTC: uns quants tècnics que viuran a Cambrils o Tarragona (com el 65% dels treballadors de la nuclear) i quatre llocs de segurata per als locals.
Desperteu, Flix no tornarà a ser mai més el que recordeu dels anys 70. El món està canviant. Heu sentit res d'una crisi mundial sense precedents? també és culpa d'ERC, la crisi?
El futur pot ser millor, però el que segur que serà és diferent. Paletos.

nando ││││ ha dit...

Mireu, el que ens ha tocat, ens ha tocat.
Però d'aquí a defensar-ho fins al sense sentit....
Les nuclears les tenim, però ara ja som al segle xxi i s'ha demostrat que són un risc innecessari.

Del tema de la psicologia dels flixancos i riberencs (en general)... caldria fer-ne un estudi.
No el podria pagar la nuclear, també?

Jaume Masip Llop ha dit...

"Després del sisme de 9 graus a l'escala de Richter i del tsunami que ha devastat el Japó i ha creat una situació de crisi nuclear, des del Col•legi d'Enginyers de Catalunya han avaluat la ubicació de les plantes de Vandellòs i d'Ascó i els principals riscos que tindrien. Les centrals catalanes es troben lluny dels riscos que tenia per la seva ubicació la central de Fukushima. Així ho ha explicat Antoni Tahüll, membre de la Comissió d'Energia del Col•legi d'Enginyers de Catalunya.
Les plantes de Vandellòs estan per sobre del nivell màxim a què pot arribar un tsunami al Mediterrani.
Pel que fa a Ascó, on el perill no és un tsunami, la central pot aguantar la crescuda del riu i també el trencament dels embassaments pròxims. A banda, ha indicat que les centrals catalanes també tenen piscines d'aigua per garantir l'aturada freda de les centrals.
Els experts han assegurat que si la central de Fukushima l'haguessin construït 10 metres més amunt la situació actual seria molt diferent."
Amb experts així ja podem plegar tots!

Anònim ha dit...

tens que fer mes cas als expertssssssssss

que per això ho es diuen experts

gent com tú es la que ha fet que la RIBera estigui a la cua de tot. de tot no, es la primera de politics incultsssssssssssssss

tinc vergonya de coneixer algún dels polítics (amb càrrec, que estàn al consell!!!!!, com a persones be peró per dirigir una comarca?¿) mare mevAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jaume Masip Llop ha dit...

1.- Però vostè ha llegit el que diuent aquests experts? És quasi com dir que si aquestes nuclears no haguessin estat al japò no hagués passat res... i segurament cobren per dir coses així!
2.- Algú li ha donat permís per tutejar-me?
i 3.- No hi haurà més comentaris demagògics, mentiders i sense arguments que vinguin de vosté!