dimecres, 24 de febrer del 2010

Les obres de les façanes fluvials.

Bé, sembla que desprès d'uns mesos, on les obres no avançaven tant com haguéssim volgut, hem encarat la recta final (al setembre es compleixen els 36 mesos previstos) amb bones perspectives.
Us deixo unes fotos de l’estat actual de les obres al riu de baix on es pot veure el passeig sense els arbres que no hi ha hagut més remei que treure.










3 comentaris:

Jesús Escribano ha dit...

Jaume, no es crítica sólo desconocimiento, ¿qué es lo que hacíais en el paseo? inyectabais algún tipo de producto ¿no? y luego me figuro que no ha resultado bien, ¿es así?
Saludos,
Jesús

Jaume Masip Llop ha dit...

El projecte del meandre és, va sorgir d'un procés participatiu i consta de més de 60 actuacions, en diversos àmbits i zones del meandre. En realitat aquesta obra no s'hauria de dir així perquè és una part, la que val més diners, de les 60 i pico actuacions.
La zona del Passeig de l'Ebre, així com la zona del riu de dalt, on està la parada de autobusos, són antics abocadors, sobre tot de runa, d'una època en que la gent vivia d'esquena al riu, fins hi tot, a la zona de les moreres que es veu a les fotos, hi havia dos bancs de cara al carrer.
Això va fer qué el terreny no fos estable com es veia al passeig i hi hagues risc d'esfondraments i/o que una riuada gran s'ho emportés.
Les injeccions que s'han fet a les dos zones són de formigó, a diversos nivells de fondària, per a estabilitzar-les i les escolleres per a protegir-les.
En general aquest era l'objectiu general d'questes obres i el motiu principal pel que el Ministeri va dedidir fer-les, com per exemle el passeig nou, els camoins a mitja alçada, la resclosa, mobiliari urbà... la sort és que, al ser una zona urbana, han hagut d'incorporar al projecte moltes de les nostres les nostres peticions per a que el poble pugui tornar a viure de cara al riu, lo dels itineraris va costar més d'aconsseguir.
Perquè dius que la cosa no ha anat bé?

Jesús Escribano ha dit...

Pensaba que las inyecciones eran para no tener que levantar el suelo, pero veo que estaba equivocado, eso es lo que pensaba que no había salido bien.
Ahora que me lo has explicado ya lo he entendido, gracias.
Saludos,
Jesús