divendres, 20 de maig del 2011

Final de campanya i comiat de regidor.


Aquest és el relleu de les regidories d'Urbanisme, Patrimoni Històric, Parcs i Jardins i Àrees de Lleure




Bé, finalment hem arribat al final de la campanya electoral de les municipals d’aquest any de 2011, diumenge les urnes parlaran, dels resultats es constituirà, el dia 11 de juny, un nou ajuntament pels propers quatre anys del qual jo ja no formaré part. Han estat vuit anys de regidor on hi hagut moments de tots els colors, moments plens de satisfacció i altres on, de vegades, s’han de prendre decisions no gaire agradables. Perquè una de les feines més importants d’un regidor, és prendre decisions, proposar-les i si són acceptades dur-les a terme el millor possible. Han estat vuit anys al servei del poble dels quals em sento molt satisfet, que a un regidor l’aturin pel carrer per a felicitar-lo per la seva feina és la satisfacció més gran que es pot tenir.
Vuit anys crec que és el temps just per a fer aquest treball, sobre tot si s’hi posa el coll, si no és així, si un no es pren la feina seriosament, es pot ser regidor o qualsevol altre càrrec públic tota la vida, no és el meu cas.
He tingut la sort de treballar tot aquest temps amb altres companys, tant del grup de ERC com dels altres, als que vull agrair les bones relacions que hem tingut, demanar-los disculpes si alguna vegada he defensat les meves opinions amb un pèl massa de vehemència i felicitar-los  perquè penso que, amb l’ajuntament de consens, hem fet molt bona feina.
Vagi també el meu agraïment per a tot el personal que treballa a l’ajuntament, que treballa pel poble, una seixantena de persones, per la seva professionalitat i dedicació.
Aquesta feina, aquesta manera de fer, on el més important és el poble i no l’assalt al poder,  s’ha plasmat també en la campanya electoral per part de dos dels partits que s’hi presenten, crec que tant ERC com el PSC, han fet una campanya neta, sense desqualificacions i proposant un projecte de futur i en mols aspectes de continuïtat, perquè les coses s’han fet bé. Desgraciadament CIU ha fet ús de desqualificacions i de certes acusacions que falten a la veritat quan no els calia fer-ho, sobre tot perquè també han format part de l’ajuntament de consens, s’han oblidat totalment del regidor actual i també que van poder formar part del govern fa vuit anys, gràcies a ERC.
Han acusat a l’ajuntament de irresponsabilitat per no haver fet res per a sortir de la crisi: Residència, 60 llocs de treball, Centre d’empreses, ple i treballant-hi més de 40 persones, Resort rural, 12 / 14 persones, etc. crear més de cent llocs de treball en temps de crisi no crec que sigui de irresponsables, i això sense parlar de les noticies que sortiran en breu d’una noves activitats empresarials a Flix.
Han acusat a l’ajuntament d’estar endeutat quan saben perfectament que no és veritat, s’han posat al pressupost dos cases propietat de l’ajuntament, que s’han posat a la venda, oblidant que estem al més de maig i que si no es venen continuaran formant part del patrimoni municipal. Les finances de l’ajuntament tenen molt bona salut, l’any passat es va tancar l’exercici amb 46.000 € de superàvit, i el 2009 es va fer amb 195.000 també en positiu, els ràtios d’endeutament estan molt lluny del permés i es paga a tots el proveïdors abans de 50 dies, apart d’això el nou consistori es trobarà amb uns ingressos extres, no contemplats encara al pressupost d’aquest any.
Deixen entreveure que l’ajuntament no té en compte als comerciants i empresaris locals quan diuen que ells faran que siguin els primers proveïdors de l’ajuntament, però és que ja ho són! L’any 2009 els comerciants i empresaris locals van rebre de l’ajuntament 1.500.000 € i l’any 2010, 1.200.000 €. Les obres del “Plan Zapatero” les van fer totes empreses locals, 700.000 € l’any 2009 i 500.000 € l’any 2010.
Diuen que promouran el creixement urbanístic cap els xofars modificant el planejament urbanístic, sense saber que tota la zona de davall i damunt del pavelló ja està dins del planejament com a sòl urbanitzable no programat (la dificultat és que hi ha més de 20 propietaris i la majoria no està per aquesta labor), oblidant-se que potser Flix no necessita créixer més i de que el nucli antic està deshabitat.
I així una darrera de l’altra i sense definir-se amb el tema del cementeri nuclear, quan tothom sap que en són fervents partidaris. En la meva opinió, altres potser pensaran el contrari, s’han equivocat, crec que només calia fer propostes serioses de futur, clar que no és fàcil després de tot el que s’ha fet, espero que la gent voti meditant el seu vot i no enlluernat per promeses buides i convits.
Finalment he de demanar-vos que voteu a Esquerra Republicana de Catalunya de Flix, perquè són el nostre relleu, són gent molt preparada i tenen molt clar el que volen pel futur de Flix.
Avui 20 de maig, a les 20 h i a la plaça Major esteu tots convidats a l'acte de final de campanya.
Que parli el poble i sort a tothom!

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Enhorabona per la part del teu temps que has dedicat a Flix.

Treballar per el poble és una gran satisfacció , si tots posem el sentit comú i ganes podem fer que aquest país s'en surti .

L'exemple de rotació us honora .

Força i sort .

Marià Hierro ha dit...

Et felicito pel temps que has dedicat al capavant d'aquesta regiduria i pel que s'ha aconseguit pel poble.
Crec que tothom hauria de passar alguna vegada per càrrecs que exigeixen prendre constament decisions.
salut!!

Fina ha dit...

L'enhorabona per la muntanya de feina ben feta!!.

Anònim ha dit...

Tant posar-se flors Sr. Masip, menys mal que la gent es inteligent.