dissabte, 7 de maig del 2011

El PSC proposa ara un magatzem de residus nuclears català.

El Punt, dissabte, 7 de maig de 2011


"El PSC s'ha despenjat al Parlament presentant una proposta de resolució que insta el govern de la Generalitat a demanar el traspàs dels fons d'Enresa –l'empresa estatal que gestiona els residus nuclears i que promou la instal·lació del polèmic magatzem temporal centralitzat (MTC)– corresponent al combustible gastat dels tres reactors catalans perquè Catalunya pugui decidir “quina solució dóna” als seus residus, que “en cap cas seria mantenir-los en piscines [com en l'actualitat] sinó en sec”, segons afirma l'impulsor de la proposta i portaveu adjunt del PSC Xavier Sabaté. Això, en última instància, implicaria la construcció d'un MTC català, o d'una infraestructura de característiques similars, i tot plegat després que el PSC mateix, junt amb CiU, ERC i ICV, hagin votat fins a dues ocasions en contra de la candidatura d'Ascó a l'MTC que ha d'acumular els residus de totes les plantes de l'Estat.
La síndrome Fukushima
Sabaté ho justifica en part perquè l'accident de Fukushima haurà marcat un abans i un després, també en la gestió dels residus: “A la central japonesa també els tenen guardats en piscines; això s'ha demostrat que és un problema i no podem ser imprudents durant més temps”. La proposta seguirà el seu tràmit parlamentari, però Sabaté, que revela que ja ha començat a negociar amb CiU, creu que té possibilitats de prosperar. El líder tarragoní també creu que un magatzem català minimitzaria el risc del transport dels residus."

I que hagi de ser un "suposat Flixanco" el que proposi una bestiesa així! amés, les centrals nuclears ja han iniciat els tràmits per a tindre cadascuna el seu magatzem en sec i treure els residus de les piscines per a poder continuar en marxa! cada central amb el seu magatzem en sec és el que s'està fent, és que viuen a un altre món i no ho saben? hi ha foscos interessos amagats? és el primer pas per a després dir, bé com ja teniu un cementeri... que més us dona uns quilets més de residus!
Això vol dir que de moment tindrem dos MTI (magatzem temporal individual) a Catalunya, un a Ascó i un altre a Vandellòs, ara que demanen els del PSC, portar els residus d’Ascó a Vandellòs o els de Vandellòs a Ascó?, ah! no, que els portaran tots a la vora de Port Aventura o del Tibidabo perquè això són molts llocs de treball!.
I tot això en plena campanya electoral a les municipals! potser finalment sabrem què en pensen realment tots els altres, però jo com més hi penso més m'indigno! on queden la resolucions del parlament que van votar els del PSC, on queda la opinió en contra del cementiri de la Federació del PSC de les Terres de l'Ebre? on queden les resolucions de centenars d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions? és que l'alcalde d'ascó ha creat escola i van "per lliure"?..."l'impulsor de la proposta i portaveu adjunt del PSC Xavier Sabaté" quin personatge!.
El que hauria de fer aquest home (i el seu partit)  és proposar reduir la factura de la llum a les zones nuclears, que s'acabin d'una vegada els plans d'emergència, preocupar-se de què passaria si les centrals és quedessin sense subministrament elèctric i sense gas-oil, com al japó i en definitiva pensar més en la terra que el va veure néixer!.



2 comentaris:

Ramir Guiu ha dit...

El passat mes de març, vaig poder estar amb científics de tot el món al congrés recuwatt. Es parlava d'energies renovables i reciclatge. Es va comentar molt el perquè l'acceptació de les plantes nuclears incrementava segons ens apropavem a elles. Es justifica aquesta acceptació per dos motius:
1. Perquè els danys al medi ambient o salut no són visibles en la seva totalitat a curt termini.
2. Pels interessos econòmics dels que s'hi guanyen la vida.
En aquest cas que comentes, és evident que els socialistes, volen esgarrapar vots als convergents, perquè el partit que abandera el vot antinuclear és Esquerra Republicana, i aquí no poden esgarrapar vots per aquest motiu.

francesc de castellví ha dit...

A això se li diu fer tots els papers de l'auca! A l'Ebre, són anticementiri, a Tarragona, pro. A la Ribera depèn del poble i a Flix encara no ho sabem!