dimarts, 14 de juny del 2011

Pacte PSC i ERC a Flix i CIU a la oposició amb la renúncia de molts dels integrants de la llista.

Per a recollir s’ha de sembrar / Qui sembra vents recull tempestes.

Finalment el nou govern municipal s’ha configurat amb un pacte entre el PSC i ERC amb 5 i 3 regidors respectivament, el grup de CIU, amb tres regidors, ha quedat a la oposició.Vull desitjar molta sort i bona feina als integrants del nou govern municipal, crec que és un pacte natural el que s’ha fet entre el PSC i ERC, es porta vuit anys treballant junts (també hi havia gent de CIU) sense problemes perquè el projecte de poble és molt  similar, això ha fet que s’aconsegueixin coses molt difícils d’aconseguir d’una altra manera i el poble n’ha sortit guanyant.
Dels comentaris que se senten pel poble i del discurs del dia de la constitució del nou ajuntament es desprèn la intenció d’una bona col·laboració entre els integrants del pacte i  també que el grup de CIU vol donar una imatge de decepció i de rebuig per part de les altres forces, sembla ser que estaven convençuts de que podrien formar part del nou govern, em pregunto, amb quina base podrien esperar tal cosa? Al seu discurs es va insinuar que els programes eren molt similars, el concepte de poble i sobre tot del seu futur és molt similar entre els grups del PSC i ERC i també ho és amb molta gent de CIU, com s’ha demostrat aquests darrers vuit anys, però no té res a veure amb la idea de poble que tenen els membres de la plataforma “volem viure a Flix”, que són els que han accedit als càrrecs municipals.
Rellegint les seves propostes del programa electoral es veu la contradicció que hi ha, moltes propostes són fum i les altres estan calcades dels altres programes i deriven de la feina de govern de l’ajuntament que ells mateixos critiquen per inoperant i irresponsable i això no és seriós.
No es pot pretendre que s’estigui gairebé dos anys criticant la gestió municipal de manera destructiva, fins hi tot  ratllant l’insult en moltes ocasions, aprofitant-se de que passàvem per moments difícils per a erigir-se en salvadors del poble amb paraules buides i treball fictici, jugant a favor del cementiri nuclear, amb els seus actes personals, als seus blocs i en les seves opinions, però dient que no es volien posicionar de manera oficial i després fer com si no hagués passat res.
No es pot pretendre fer una campanya electoral tractant a l’ajuntament d’irresponsable, d’haver perdut la dignitat com a poble per culpa seva, de donar a entendre que hi havia un dèficit brutal i tantes altres coses i després fer com si no hagués passat res.
No es pot pretendre esperar treure una ampla majoria absoluta, intentar fer pagar aquesta decepció al altres i al dia següent canviar el seu discurs i dir que l’únic que es vol és treballar pel poble.
Crec que per a recollir s’ha de sembrar i qui sembra vents recull tempestes.  No es pot descartar que en un futur CIU pugui entrar a un govern de consens a l’ajuntament, però primer haurien de explicar a les seves bases, votants  i la resta de vilatans el que pretenen pel poble i pel seu futur, clarament,  si és el seu programa o el dels altres partits el que defensen, explicar amb pèls i senyals què en pensen de l’obra de govern d’aquests darrers anys i, també, deixar clar si son el partit de CIU de tota la vida, si son la plataforma, per cert desapareguda els darrers mesos, o qui son. 
Del seu discurs es desprèn però, que volen fer una oposició dura, cosa que no lliga gaire amb dir que els programes s’assemblen molt.
El dissabte amb la constitució del nou ajuntament tenia aquest panorama, avui, després d’escoltar les notícies de Ràdio Flix, m’he quedat encara més estupefacte. Montse Estela, cap de llista, ha renunciat a prendre possessió del càrrec de regidora per problemes de salut, només puc dir, de tot cor, que tant de bo es recuperi aviat.
Però resulta que J.M. Monclús, M. Cisteré i A. Artal també han renunciat, de manera que tornarà a l’ajuntament, després de quatre anys, J. A. Guiu, com explicaran a tots els seus votants la renúncia dels membres de la llista números 4, 5 i 6? Què hauria passat si haguessin guanyat? És que no estaven disposats a treballar pel poble?.Això no fa més que confirmar tot el que deia abans, això no és seriós i explica encara més el pacte PSC-ERC.
Ara cal veure com es van desenvolupant  els projectes, venen temps interessants en aquest sentit, i veure també com respon cadascú, govern i oposició als reptes de futur, pel que fa al govern, ja els ho dit, tenen tot el meu suport, pel que fa a la oposició només els diria, senyores i senyors, reflexionem-hi!.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno,

ja hi som, criticant!! si els d'ERC han demostrat al govern de la generalitat lo seriosos que són!! i al consell comarcal de la ribera!! cal que tinguis mes respecte.

gràcies

Anònim ha dit...

Ai Jaume, que resulta que un també te els seus dubtes, perquè s'havia presentat exactament la major part de la llista de CiU ? No seria per defensar certes raons econòmiques?
Jo no vaig votar CiU, peró si ho haguessa fet ara estaria molt emprenyat. No recordo en tota la història de les eleccions municipals una fotuda de pel més bestia.
Salut
Manel Rodes

Josep Masip Sans ha dit...

Hola Jaume, sóc Josep Masip, integrant de la llista de CiU al nostre municipi.
He llegit el teu escrit, i m’he sorprès, si no et sap greu, i sense cap ànim de ofendre a ningú, et voldria contestar alguns dels teus comentaris.

Ho faré de manera cronològica al teu escrit, així tindrem la mateixa línea d’ exposició....

Jo també voldria començar desitjant molta sort als nostres governants municipals, el poble ha decidit que fossin ells els escollits i esperem ho facin tant bé, com segur ells desitgen.

Respecte que el pacte entre ERC i PSC, és un pacte natural, ho dius sols pel pacte a l’Ajuntament? o pel tripartit a Catalunya? Les idees són les mateixes? M’agradaria saber què en pensen els representants del PSC local .... i per cert, al antic govern hi havia un representant de CiU, encara que sols us heu recordat d’ell per justificar segons que ...

Parles de comentaris del poble ... si entrem en aquesta dinàmica, et puc fer un llibre de comentaris del poble, de la teva persona i de la meva ... però respecte la base amb la que confiàvem formar part del govern, n’hi una de molt clara, no sé si te n’has adonat: CiU és la segona força més votada al poble de Flix, igual no te rellevància, però és així...

Respecte a la plataforma “Volem Viure a Flix”, sembla que tinguis una obsessió, has escrit varies vegades al respecte o fent menció a ella .... dius que són els que han accedit als càrrecs municipals.... Sergi F. es de la Plataforma? La Plataforma va ser creada per un grup de flixancos, on la nostra cap de llista, la Montse Estela era la cap visible, en aquella Plataforma, hi havia gent de diferents ideologies i grups polítics locals, fes memòria... I a la llista de CiU, hi ha més gent que no érem de la Plataforma que dels que formaven part.

De les propostes de campanya, dius que moltes son fum ....i altres calcades dels altres programes ...vols dir que no es conseqüència de que vivim al mateix poble, i que tots ens pensem que sabem el què fa falta al nostre poble, i per això son similars?... Per què els programes surten tots si fa o no fa al mateix temps? No et pensaràs que els membres de CiU estàvem esperant quins programes sortien per copiar-los? Respecte el fum, deu sortir de la teva foguera particular, et puc assegurar que el programa estava fet a consciència, amb gent preparada i sabent del què parlàvem.
De les crítiques a l’antic govern, han estat de fets puntuals, que evidentment no compartíem, no trobes que això es lògic?
Quan parles de que gairebé hem insultat als membres del govern, de paraules buides, jugant a favor del cementiri nuclear, als nostres blogs: a quin blog et refereixes? Son blogs personals? em pots dir quin blog té CiU on hi hagi escrit tot això? , em pots dir on estan aquests insults? Tinc la sensació que busques alguna cosa que no acabes de dir, per algun motiu, i no sé quin es ...

Continua ...

abel artal (flixanco) ha dit...

Primer que tot enhorabona per la feina que has realitzat, (segon) soc abel artal i no soc de la plataforma, (tercer) volia treballar pel poble desde l´ajuntamentn no desde l´oposició, (quart) crec que nosaltres no anavem de sobrats ja que en voliem treure tres i anan molt be el quart.Mentres que els del psc-PSOE es repartíen sis carteres en un programa de mà amb foto dels sis concejals, (cinc)també crec que el reflexe de tota catalunya i qüasi tota la ribera es ben clar "qui sembra recull" i "tempesta de cul... temporal de merda" i això es el que us ha passat.(sis)la salut de la Montse es el primer i no cal remenar mes!. (set)com be molta gent sap i dic molta per que som la SEGONA força política del nostre poble, quina força ha de der Monki quant ha estat presionat pel tema que tots sabem i jo... quina força haig de fer a l´oposicio quant també m´han tocat ben be allò que no sona i la perjudicada es la meva dona, una dona que sempre ha ESTIMAT el seu poble, ha COL.LABORAT pel poble, ha TREBALLAT pel poble sense anim lucre, això la gent com nosaltres NO ENS HO MEREIXEM.(vuit)
Això sembla els comentaris de MOU a PEP i teatro del bueno.
Tots em viscut de la Fabrica i de la Nuclear, vosaltres els primers, nomes volem les coses ben fetes i la merda tampoc ens agrada i si le tenim almenys ben controlada.Crec que al poble de Flix hi cabem tots, forns, piragües,bars, impremtes,castells,sebes,nuclears, fabriques i rius de la cana.(10)Llàstima de tenir mentalitats així, ja que sou una gent que la vostra feina la feu molt ben feta.
ABEL ARTAL UN DELS INDIGNATS
SALUT.

Josep Masip ha dit...

Respecte el dèficit de l’ajuntament, sols hem pogut dir el que ens ha traslladat el regidor de hisenda, era del mateix partit que tu. Segons les dades que ens va facilitar hi ha un deute en crèdits als bancs de 1.400.000.- €, i això és el que hem dit al poble, com pots comprendre, molta gent, jo el primer, no era sabedor d’ aquestes dades.
I que el pressupost de l’any estava quadrat amb la venda de patrimoni per valor de 300.000.- €, i el que hem fet ha estat comunicar-ho. Evidentment que és legal, si no el secretari no ho hagués permès, però no deixa de sorprendre que contem en uns diners ficticis, de moment, el dia que es produeixi la venda de aquest patrimoni i sigui pel valor desitjat, després ja serà real ....

Respecte pretendre treure majoria absoluta, perdona’m però si creus que un grup que tenia un sol regidor, espera la següent legislatura treure majoria absoluta, i tu t´ho creus, estàs vivint a un núvol, crec que ets lo suficientment intel.ligent, com per saber que això era impossible. I nosaltres ho sabíem ... Em sorprèn que sàpigues el que preteníem nosaltres, també domines la captació de pensaments?
I si durant tota la campanya hem dit que volíem treballar pel poble, com farem des de la oposició, una oposició que no ens esperàvem, després del discurs de consens que els socialistes han fet durant tota la campanya.
El de recollir tempestes ho dius per CiU o pel resultat de ERC a les municipals? Crec que la collita de CiU ha estat més plena que la de ERC, o d’això no en volem parlar. Aquí també podem aprofitar per relacionar-ho en una dita, “la cabreta pels seus pecats, porta els genolls pelats”.
Gràcies per obrir-nos les portes del municipi en un futur, sempre i quan fem els deures, i si ens aclarim qui som ...mira Jaume, som un grup de gent del poble de Flix, alguns treballadors de la Fabrica, altres de la Nuclear, altres autònoms, altres comerciants, som un grup molt divers i en idees molt variades, alguns membres de la plataforma, ja l’has tornar a nombrar, vols dir que no t’agradaria formar-hi part? No crec que et posin cap impediment ... El que pensem del treball de govern de aquests darrers anys, ja ho hem dit, ho has de escoltar tot, si no et pers molta informació i et passa el que et passa ...

Hauries de entendre, que si estem a la oposició, aquesta no pot ser de broma, si no estaríem fallant als nostres votants, et recordo que son bastants més que els de ERC, i per tant com que heu decidit que no voleu que formem part del govern, doncs haurem de fer oposició, constructiva i activa, per lo tant, que s’assemblin o no els programes, no té res a veure, si no, ja veurem quantes propostes dels programes es faran durant aquests 4 anys.
Et puc recordar que la residència de avis, o el centre de dia, ja el portava l’apreciat Antoni Sabaté, per mi el millor batlle de Flix, des de que tinc us de raó, als seus programes electorals, i ja has vist quan s’ha fet la residència ...

M’alegren les teves paraules de suport a la Montse Estela, tant de bo, el dia de la investidura, aquest comentari hagués estat genèric, gràcies de part de tot el grup de CiU.
Sí tranquil, ho explicarem a tots els votants el per què de la renuncia dels membres de la llista, no pateixis, seran informats, igual com ho han estat els militants i els simpatitzants que van acudir el dia que varem prendre la decisió, consensuada per unanimitat.
Si haguéssim guanyat, o haguéssim estat al govern, segurament el teu escrit no tindria el perfil que té, i segurament jo no estaria contestant-te. Però el que està clar, és que tot hagués anat molt diferent.
De totes maneres, no crec que ens votessis, no? Per tant no pateixis tant per nosaltres, i si ens has votat, t´ho explicaré jo personalment, el per que de tot plegat...
continua...

Josep Masip ha dit...

Estàvem i estem disposats a treballar pel poble, i tranquil ho farem, espero que be, tant be com espero que ho faci l’equip de govern ...
També podries desitjar-nos una bona feina a la oposició, es pel bé del poble ....
I sí, Jaume, això es seriós, i no justifica el pacte PSC-ERC, puc pensar moltes coses, però com que no tinc probes i no ho puc justificar, me les quedo per a mi, però el pacte entre PSC i ERC pot tenir molt sentit o cap, depèn del vidre des d’on es miri ...
Espero que aquestes paraules t’ajudin a reflexionar, i segur que saps que la veritat absoluta no existeix, per tant intenta ser més constructiu, més positiu, i no t’obsessionis tant amb la plataforma, segur que alguna cosa bé va fer, segur ...

Per acabar, el que si vull fer, es felicitar-te per la part que et toca, a tu i a tot el grup de ERC de Flix, per la valentia que heu fet les coses i el bé que us ha sortit tot. Heu estat molt clars amb el tema del MTC, per ERC cementiri nuclear, pel tema de les centrals nuclears, i per que sent la força política local amb menys vots, heu decidit quin ajuntament volíeu, heu estat vosaltres qui heu decidit que no volíeu a CiU al govern i ho heu aconseguit, heu fet una feina esplèndida, i mereixeu la meva felicitació.

Jaume Masip Llop ha dit...

Hi ha moltes maneres de veure les coses, m’atreviria a dir que tantes com persones, ara bé, hi ha gent que és capaç d’acostar posicions en benefici del bé comú i altres que no ho saben fer. Quan una parella se separa de qui és la culpa?, uns pensaran que és d’un, altres que de l’altre i altres, jo entre ells, pensaran que és de tots dos.
Vaig escriure una entrada al bloc dient el que pensava del pacte a l’ajuntament i perquè CIU estava a la oposició, crec que està fora de tot dubte que sóc partidari del consens, és més, no conec personalment altra forma de govern perquè els vuit anys de regidor han estat amb governs de consens, nosaltres ho vam iniciar i ara s’ha acabat. Hi ha una cosa molt important per a que funcioni un govern de consens, el fan funcionar les persones, no els partits, en el meu escrit només deia que pensava que les idees i actituds de moltes de les persones de la llista de CIU, sobre tot dels llocs de davant de la llista, però també d’altres, han fet que pensés que no es podia anar junts, i com jo molta gent.
La gent de CIU no para de repetir que són la segona força i que estan a la oposició perquè ha volgut la gent de ERC, jo afegiria que també ho ha volgut la gent del PSC i en total representen a una majoria molt ampla de la gent de Flix, 8 regidories davant 3. Però l’escrit no anava només en el sentit d’explicar el pacte, volia dir també que potser alguna cosa haurà passat per a que els altres dos partits no vulguin que CIU formi part del govern, no? I com només diuen que la culpa és dels altres, doncs penso que no es trobarà cap solució.
El cementeri nuclear ha estat un escull important, no només per la instal•lació en sí, també perquè estar a favor o en contra és el resultat de tenir una idea molt diferent del projecte de poble. Que els números 1 i 2 de la llista fossin els números 1 i 2 de la plataforma “volem viure a Flix” també és important, no pel fet en sí, sinó perquè aquesta formació no ha parat de criticar l’obra de govern durant dos anys, cal recordar que van començar manifestant-se contra el tema de sebes? cal recordar les acusacions de no fer res contra la crisi, del tema dels fangs, d’haver perdut la dignitat, etc. etc. i això també és tenir una idea molt diferent del projecte de poble.
La campanya electoral també ha fet de les seves, perquè hi ha coses que fan molt mal i ja n’hi ha prou de dir coses que no són veritat i fer acusacions falses. Nosaltres mai hem dit que volem tancar la nuclear i la fàbrica, som contraris a la instal•lació del cementeri nuclear i això és una cosa molt diferent. Ramon Sabaté Montagut ho diu a la Veu de Flix, Abel ho diu al seu comentari, Jose Masip ho torna a insinuar i fins hi tot en un míting J. A. Guiu va dir que volíem deixar 150 famílies al carrer i això fa molt mal! I això també és tenir una idea molt diferent del projecte de poble. Quan vots s’hauran condicionat amb aquesta mentida? Que quedi clar que estem en contra del cementeri nuclear a Ascó per les raons que hem explicat moltes vegades, fins hi tot em dit que en lloc del ATC, seria millor un ATI a cada central i no hem dit mai que volem tancar la nuclear (ni la fàbrica, a quina ment retorçuda se li pot ocórrer una cosa així?) sí que hem dit que ja fa temps que s’hauria d’haver començat a treballar per a veure què passarà, quan tanquin les nuclears, perquè això si que passarà, tothom ha de saber que pel propi disseny de les plantes tenen una vida limitada. Quans vots s’hauran condicionat amb l’acusació del endeutament de l’ajuntament totalment fora de context? Bé no vull entrar a discutir més comentaris dels amics de CIU a l’esmentada entrada al bloc, només els hi voldria dir unes poques coses. ...

Jaume Masip Llop ha dit...

Primer agrair-los les felicitacions i també els seus comentaris, que són senyal que tenen en compte les meves opinions.
En quan al tema de que han rebut certes pressions, no sé a que es refereix i vull creure que no m’està acusant de res o que parla d’algú altre.
Quan es va a una llista electoral es pren una responsabilitat i s’ha de pensar en moltes coses, entre elles que pots entrar a l’ajuntament estiguis al número que estiguis, fins hi tot si ets suplent i que si hi entres pots estar al govern o a la oposició.
En quan a que hi cabem tots al poble, crec que està clar que nosaltres hi creiem fa molt temps, n’hi ha que encara no s’ho creuen i n’hi ha d’altres que ara s’ho comencen a creure.
I després dir de l’altre comentari que moltes de les qüestions que es planteja estan contestades al propi escrit si se’l mira atentament. Home, que esperaven treure molts millors resultats és evident i lo de la majoria absoluta s’ho esperava molta gent de CIU (fa 8 anys ERC no tenia cap regidor i en va treure 5 em va dir una persona, una altra va dir que no entenia com era que els socialistes no s’havien pegat una forta patacada) i no posaré més comentaris perquè no estan escrits, però només cal llegir la darrera Veu de Flix per veure per on van els trets.
El consens el vam iniciar nosaltres fa vuit anys i crec que ha anat molt bé, però això no depèn tan dels partits com de les persones. CIU havia estat sempre a la oposició fins que nosaltres varem arribar al govern, no és res estrany estar-hi si no es pensaven guanyar.
Les coses sempre s’han de mirar dintre d’un context, perquè el regidor d’hisenda, em consta que els hi va explicar moltes més coses, que naturalment no interessava dir.
No vull entrar a discutir en aquest espai les propostes que són fum i potser no cal entrar ara a analitzar res més, moltes de les propostes estaven basades en les entrevistes que els regidors sortints vàrem concedir a membres de la candidatura de CIU, i, si us plau, no s’ha de perdre el nord entrant en temes personals i fogueres particulars.
La Residència s’ha fet gràcies a ERC, això ho reconeix tothom que sap com ha anat el tema, encara hi ha gent que creu que aquests anys no s’ha fet res.
Suposo que ho ha pensat bé al dir que hem estat nosaltres els que ens hem oblidat del membre de CIU a l’anterior govern, com és que no anava a la llista?
La explicació de les renúncies dels candidats va ser donada a ràdio Flix per la nova cap de llista, Montse Forcades, o n’hi ha alguna altra?
No pateixo gens per la gent de CIU, ho puc assegurar, només, torno a repetir que expresso una opinió, que per cert és compartida fins hi tot per gent de CIU amb qui he parlat, perquè per a mi les idees politiques no seran mai causa de poder o no poder parlar amb qui sigui, companys i companyes de l’esmentada candidatura, partit o simpatitzants també ho poden corroborar.
Tinc el costum de reflexionar abans de dir les coses, sempre intento ser constructiu i positiu, no estic obsessionat amb la plataforma, estic convençut que ha fet al poble més mal que bé, tornaré a repetir que només expresso una opinió, la meva i sé que la veritat absoluta no existeix. Lo del vot és una broma, no?

Anònim ha dit...

Lo que no potser és que mentre tu estàs al govern vulguis harmonia i ara de sobte després de fer una feina explendida com la teva, ara que no hi ets vulguis discordia. Això no és correcte. Estas quedant a l'altura d'un "politicuxo", ho sento t¡admirava però estàs demostrant que realment esteu acabats.I prou de tanta discordia.
Lluís M.

Jaume Masip Llop ha dit...

Lluís M. ho sento però t'hauries d'identificar si vols publicar el teu comentari.
De tota manera et diria que, com dic al darrer comentari, el consens s'ha de fer entre tots, a mi m'agradria que fos així, però també et diré que el consens no pot ser a qualsevol preu.
Gràcies i salut.

Neus Guiu ha dit...

Pues jo el que no acabo d'entendre és "jo el que volia era treballar pel poble des de l'ajuntament, no des de l'oposició" . Sabem o no sabem les regles del joc? No m'inspira confiança, la veritat... Sembla que haguem jugat a partides diferents, i com que no he guanyat "ara m'enfado i no respiro".
I si, és correcte, ERC ha perdut 2 regidors i CiU n'ha guanyat 2. Enhorabona, de veritat.
Nosaltres ja hem fet la reflexió del perquè. Us recomano que també ho féssiu vosaltres, i sobretot, que entengueu perquè no esteu a govern. Cal tenir només una cara, i no et pots passar 2 anys criticant i enfonsant un projecte de poble i després intentar treballar conjuntament. No és possible, perquè també som persones. I us asseguro que jo també hagués apostat per un govern de concentració (que no de consens), si les persones que han encapçalat el projecte no haguessin estat, fins al moment, part de la plataforma. Ho sento si l'anomenem molt, però crec que CiU a Flix es va equivocar molt escollint la fins al moment presidenta de la Plataforma com a cap de llista ( a qui envio molts d'ànims i espero una ràpida recuperació). Tothom som el que som. Si CiU hagués plantejat la seva estratègia de manera molt més constructiva, ens hauríem estalviat tots molts mals de cap. Per simplificar-ho, no se'ns pot acusar d'haver fet perdre la dignitat a Flix, i després fer veure que no ho he dit. Que serveixi de consell per d'aquí 4 anys.
I no parlarem del bloc "clarament" proper a CiU perquè no tinc cap prova que cap dels membres de la llista en sigui l'administrador. Però si el/la coneixeu, digueu-li que tampoc ha ajudat gaire a mantenir el govern de concentració. I que les acusacions personals i difamatòries escrites en un bloc, poden ser jutjades.
Espero ens puguem continuar trobant i col.laborant pel poble de Flix, que al final és lo que compta.
Neus Guiu.

Jesús Escribano ha dit...

Jaume, no se de donde sacas tu información.
¿Quien se ha manifestado en contra de Sebes?
La única protesta que se hizo "en Sebes" fué la protagonizada por los trabajadores de Inquide y de Ercros y en aquel momento ni siquiera existía la Plataforma.