dimarts, 11 de maig del 2010

El nou terra del Passeig de l'Ebre

Avui hem fet una prova per a veure com quedarà el nou terra del Passeig de l'Ebre, aquesta és la seqüència que es repetirà a tot el passeig,  és com si aquesta combinació fos una sola rajola, què us sembla? (teniu present que les rajoles que han portat tenen diferent gruix, naturalment això no serà així, només és per a veure els colors i la combinació).



11 comentaris:

montseforcades ha dit...

M'agrada la combinació i els colors Jaume, comproveu que siguin antilliscants sobre tot quan estan mullades, amb aquesta foto no es pot apreciar la seva rugositat.

Però crec que aquest tipus de rajola no és l'adequat per col·locar-la en un passeig públic, més aviat és per a una casa particular.

montseforcades ha dit...

Vull dir que hauria de ser una peça més ressistent al desgast.

Jaume Masip Llop ha dit...

Montse, em sembla que o t'ho has mirat bé o t'has precipitat una mica, jo no posaria a casa rajoles de 7 cm de gruix, preguntant les coses se saben.
Naturalment que són antilliscants i resistents, estan pensades i fabricades precisament per a carrers i passeigs, si les vols veure en directe, estaran uns dies muntades damunt de la nau del nàutic, després em dius el què, fixat que a la entrada ja poso que només es per a veure els colors i la combinació, no per a analitzar el material, que naturalment en una foto és difícil d'apreciar.
Salut
Jaume

montseforcades ha dit...

Gràcies Jaume, passaré a veure-les.

enric ha dit...

M'agrada aquest tipus de terra i la combinació esta força be.
Gràcies per ensenyar-les!

eva_yam ha dit...

el color és molt maco!! donarà molta vida!!!

montseforcades ha dit...

Ja les he vist, m'agraden molt, però no són rajoles, són peces gruixudes de formigó tintat.

Segons l'enciclopèdia catalana una rajola és:
Peça de ceràmica de forma prismàtica i de poc gruix, generalment de secció quadrada o rectangular, però també hexagonal, etc, que és emprada per a fer paviments, cobrir parets, etc

Un altre cop no t'equivoquis i digues les coses pel seu nom.

Jaume Masip Llop ha dit...

Estic content que t'agradin, però saps que passa Montse? que de vegades les persones, amb afany de criticar per criticar, perdent una mica el món de vista.
Jo em penso molt les coses abans de dir-les i, tot i això, m'equivoco moltes vegades i em sembla que ho sé reconéixer perquè tinc clar que dels errors se'n aprèn.
Ara bé, aquest no és el cas, vaig utilitzar la paraula rajola, amb tota la intenció, perquè tothom l'entèn, però veien que tu tampoc ho tens clar et diré que l'expressió formigó tintat no es adient per aquest tipus de material, en realitat s'hauria de dir "panot (o llosa) de pedra artificial". Els materials i el procès de fabricació tenen poca cosa a veure amb el foemigó. La composició és a base d'àrids especials, de vegades de tipus granític o basàltic, amb ciments també especials i diversos tints, la massa resultant es posa en motlles i l'assecat es fa en forns a alta temperatura, per tant és tracta d'un procès industrial bastant diferent del formigó, és un procès molt semblant al de les llambordes (cast. adoquines) que tant s'utilitzen darrerament, però més avançat en quan a utilització de materials i sobre tot disseny.

montseforcades ha dit...

Veig que t'has aprés la lliçó millor que jo.
La critica era en sentit positiu.

Anònim ha dit...

Bones Jaume, a mi m'encanta aquesta combinació de colors...
Si no m'equivco semblen, per l'acabat tipus ARENA de la casa Breinco (molt bona qualitat) tot i que Torho també treballa aquest model tipus amb acabats similars (pitjors qualitats).
ens sabries dir el subministrador?
De totes maneres segur que quedarà molt bé... i ja li tocava!
Salutacions

Jaume Masip Llop ha dit...

Efectivament són de Breinco.
Salut.
Jaume