dissabte, 19 de desembre del 2009

Ciclistes







Dins el segon curs coneguem la Ribera d’Ebre organitzat pel CERE, durant les jornades de patrimoni del mes de setembre, va fer una xerrada sobre els jocs tradicionals en Biel Pubill, recordo que durant la projecció de fotos, en mig del silenci respectuós de la gent, de repent vaig exclamar – osti! si és mun tiet!.
Efectivament Josep Llop Rabasó, germà de ma mare, apareixia a una cursa ciclista de l’any 1948, en principi el lloc era Vinebre, molt amablement en Biel em va passar la foto, que no havia vist mai, i una altra també de ciclistes de l’any 1951 feta a la zona del continental.
Entre els ciclistes del camp de futbol mun tiet és el segon per l’esquerra i a la seva dreta hi ha Antonio Segarra, els altres no els conec.
Després de mirar la foto detingudament estic convençut que està feta al camp de futbol de Flix, és més si fos d’alguns anys més tard, aquell home carregat d’esquena i el nen petit que hi ha assegut a una pedra, sota l’oliver, a dalt a la dreta, seriem mun iaio i jo perquè era on ens posàvem sempre que em portava al futbol. A l’altra foto de l’any 1943, publicada a la Veu de Flix, podeu observar el mateix oliver, la mateixa espona i també hi surt mun tiet, “el curro de la Fatarella”, des de molt jovenet li faltava una mà i un ull, a conseqüència d’una bomba, això no li va impedir fer de pagès, caçador, tirador al plat, ciclista, barquer i no sé quantes coses més, ja fa uns quants anys que no és entre nosaltres.

1 comentari:

Anna ha dit...

No et pot a arribar a imaginar l´ilusió que li a fer al papa, veure aquesta foto, ara al desembre pel seu cumpleanys li haig fet una lamina en quadre i li ha encantat!! Gràcies Jaume per enviarme-la.