dimecres, 29 de juny del 2016

Tres dies al Delta de l'Ebre, en família. Primer

Cap de setmana de Sant Joan 2016, tres dies al delta en família, tres dies de relax, de compartir, de conviure i de gaudir d'un lloc espectacular.
El centre d'operacions :) va ser un bungalow del Càmpingl'Aube, a Deltebre, però gairebé a la desembocadura del riu, un indret mol bonic i un lloc amb uns serveis molt bons, on vam estar molt bé.
El primer dia, pel matí, quan gairebé tothom encara dormia la revetlla de Sant Joan i, quan encara ressonava l'eco d'algun dels milers de petards que es van sentir per la nit, nantres sortíem a fer un vol en direcció al Zigurat, un mirador excepcional, al delta només que puguis pujar uns metres veus un horitzó molt llunyà i aquest mirador potser és el més alt de la zona.

Però abans d'anar al mirador, lo primer va ser anar al riu! aquí l'Ebre, just davall a un metre, el mar!




Aquí també s'acaba i comença el GR99, el camí de l'Ebre, caminant riu amunt, 942 km, arribaríem al naixement. Encara que hi ha qui diu que ja fa uns quants anys que l'Ebre desemboca a Mequinensa i que el riu que passa per Riba-roja, Flix...etc. i el que desemboca aquí és el Segre! segons com es miri no els hi falta raó!





I desprès un clàssic des de ja fa molts anys, un banyet a la platja dels Eucaliptus i un arròs al restaurant Mediterrani Blau, en aquest cas "pelat".
Quan vam comença a anar als eucaliptus, fa uns 40 anys, no hi havia ningú, o gairebé ningú, en aquesta platja, ni tampoc al trabucador, hi érem nantres algun pescador i algun recollidor de tallarines i catxels, amb aquell estri estrany porgador de sorra. El restaurant, Mediterrani blau, del que no queda ni rastre del lloc on era, tenia una barra de bar i tres taules la primera vegada que hi vam estar! hem vist créixer i fer-se'n càrrec del negoci a la següent generació que ja té també algun cabell blanc.
Nantres també hi anem sovint, ara amb dos generacions més!
Per cert al restaurant vam trovar gent de Flix!" :)