dilluns, 31 de gener de 2011

El progrès


El progrés, que quedi clar, sempre té conseqüències. Això no vol dir que estigui en contra del progrés i dels canvis, ni molt menys, ara bé, també diré que crec que la forma que tenim de tractar aquestes conseqüències demostra el nostre grau de civilització i sensibilitat cap a certes coses que són molt importants. 

Perquè no es tracta de si s’ha de fer una línia elèctrica per a subministrar energia a una estació de bombament. Es tracta de que gairebé sempre es tria l’opció més barata, es fa el projecte des de la taula d’un despatx lluny del territori i per gent a la que li importen poc els possibles impactes, com que s’han de tallar els arbres de davall els cables per a evitar el risc d’incendis i, també, perquè normalment es presenta un estat de fets consumats on només es poden fer petites modificacions. 

I no parlo només de línies elèctriques, perquè això només és un exemple que com som i actuem com a societat.
4 comentaris:

Reyes ha dit...

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/02/01/ciencia/1296577965.html

Jaume Masip Llop ha dit...

Bé, l'article del mundo fa referència a un altre problema que tenim amb els arbres, un altre dia exposaré la meva opinió que, bàsicament, és molt semblant a la de l'article en qüestió

Reyes ha dit...

És força interessant! La veritat és que sempre m'havia preguntat per què és tallaven tant els arbres a l'hora de podar-los.

Ara, si realment es redueix el seu creixement, no hi ha altra sortida en arbres ja plantats com els plataners bords.

Espero el post!

Jaume Masip Llop ha dit...

El faré!
Amb els arbres es fan autèntiques bestieses, moltes vegades per ignorància.
El destí natural d'un arbre no és ser esporgat!