dissabte, 23 de gener del 2010

Carta al President de la Generalitat

Sr. President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla:

Em sap molt greu haver de dir-li que, per a mi, a no ser que rectifiqueu la vostra actitud, heu deixat de ser el president del meu país.

Crec que vostè, com a cap del govern teniu la obligació de defensar, a capa i espasa, davant qui sigui, a tots els ciutadans de Catalunya i també de dir públicament, tal com han fet CIU, ERC. IU, etc. que el parlament de Catalunya va aprovar que no es volia cap cementiri nuclear a Catalunya.

Us he de recordar també que més de 60 ajuntaments, 7 consells comarcals, un munt d'entitats i fins i tot la federació de l'Ebre del PSC, s'han posicionat en el mateix sentit.

No em serveix que dieu, no directament, sinó per boca d'alguns dels seus consellers que això és una decisió d'un ajuntament, com el d'Ascó, i s'ha de respectar, la instal•lació d'un cementiri nuclear a les nostres terres afecta a nivell de seguretat als pobles inclosos en el Pla d'emergència de la nuclear d'Ascó, igual com farà el MTC, un radi de 20 Km, i a nivell social, de desenvolupament i de futur a totes els Terres de l'Ebre i per extensió a tota Catalunya. També callaríeu si un ajuntament decidís, posem per cas, demanar formar part de la Comunitat d'Aragó, potser ens ho haurem de plantejar...

Crec que ja hem pagat prou peatge i hem estat prou solidaris amb la resta del país, parcs eòlics, nuclears, gestió de l'aigua...

Us he de recordar també que aquest és un model que aquí ja sabem com funciona, a la Ribera d'Ebre tenim el PIB més alt de Catalunya i en canvi estem a la cua de renda per càpita familiar, aquí es produeix molta riquesa, on van tots aquest diners? tornar a reproduir això, amb un cementiri nuclear, amb promeses de empreses i parcs tecnològics al seu voltant, i llocs de treball temporals, quan funcioni aquesta instal•lació seran uns 60 i amés molt especialitzats no és el que volem.

Fa molts anys que molta gent d'aquestes terres, abandonades pels anteriors governs durant molts anys, havíem començat a treballar per un futur diferent i ens havíem fet il•lusions de que això era possible, ara el que sembla és que per a vostè ja està bé que aquestes terres siguin abocades al despoblament, com ha passat fins ara i com estava començant a canviar.

I finalment crec que hauríeu de dir també públicament que tal com s'ha fet el procés de triar un poble per a ubicar el cementiri nuclear és un xantatge, aprofitar la crisi per a oferir una inversió milionària es diu així!, i amés, si aquesta instal•lació és tant bona pel territori on s'ubiqui, proposeu que es posi a la vora de Barcelona, és on realment es consumeix la major part de la energia que produïm en aquestes terres.

L'agricultura, el turisme, el comerç, les petites empreses, altres que podrien venir, que lluiten per tirar endavant aquestes terres rebran el cop de gràcia amb la instal•lació a la Ribera d'Ebre d'un cementiri nuclear, bé penso que per a vostè, total som quatre arreplegats que al damunt els hi hauríem de donar les gràcies per pensar en nosaltres, doncs si us plau, abans que pensar així en nosaltres, prefereixo que us oblideu de que existim.
Qui voldrà venir a la vora d'un cementiri nuclear, ningú!
És molt trist que el teu màxim representat no tingui trons de defensar-te davant una agressió com aquesta ni de fer seva una resolució del Parlament de Catalunya, jo ja no tinc president al meu País.



Atentament.



Jaume Masip Llop



Flix, Ribera d'Ebre.






19 comentaris:

enric ha dit...

Hola Jaume!
per desgràcia una carta que descriu el sentiment que tenim molts dels Catalans que ens sentim afectats i trasbalsats per la sola idea de que es faci el cementiri nuclear a Ascó però més encara per què el nostre president no ens faci costat en aquesta lluita.
De totes formes, amb recolzament o no, el diumenge ens trobarem tots a Ascó per a fer-li veure a l'alcalde d'Ascó que la Ribera d'Ebre i la majoria dels catalans no n'estem d'acord i no volem el cementiri nuclear ni a Ascó ni a Catalunya.

2teixidor ha dit...

Totalment d' acord!

Anònim ha dit...

Estem totalment d'acord.

Anònim ha dit...

El saben aquell que diu que van dos homes d'excursió pels Ports, tots dos famèlics, curulls de tumors i escates, amb cara de zombis verds i radioactius; un riberenc i un de més enllà de la Ribera d'Ebre, però que és ebrenc i un li diu a l'altre:

-Portes els "mórtires" Sisco?

-El què Vicent?

-Cony, allò que porten els polítics camacos sociovergents quan caminant cansats pel camp d'aquesta colònia metropolitana i hispanoburgelona s'aturen, beuen i mengen quelcoma cosa fastigosa tot mirant un animal pelut i blanc i el confonen amb un cavall, els "víveres" home!!

Rosalia ha dit...

Ostres!!!Jaume ...mol ben dit ,,enkara tindrem d donar gracies per k ens possin la mé aki,d k s-.en enrrecordin d nantros,,,.Pues no !!!no volem duros a 4 peles ,ja hu poden makillar tot el k vulguin,,,k es un dessastre per les nostres terres i els vilatans .
Es k no es pot fer res mes k dessastres dintre dl nostre terreny..???No podem espirar a res mes ??..en fi ..no hi ha ni paraules per calificar tot el k esta pasan ..ROSALIA

Anònim ha dit...

CEMENTIRI RADIACTIU A ASCÓ

Pensa que això no afecta només a un poble, ni a una comarca.

Això és una agressió a tot un país que vol ser NACIÓ: CATALUNYA!!!

MANIFESTA'T!!!

Ho pots fer demà a Ascó, a les 11 del matí.

tborrell-Miravet

Dora Cervelló ha dit...

Jaume, deixa'm que jo també signi amb tu aquesta aquesta carta

Jaume Masip Llop ha dit...

Per si voleu enviar-la al president:

http://www10.gencat.cat/president/AppJava/cat/contacte.jsp

Jo ja ho he fet.

Salut

Marià Hierro ha dit...

Jaume!
Estic totalment d'acord!!
Salut

Anònim ha dit...

Subscric el que dius a la carta, Jaume, però jo a més em pregunto si els altres dos partits que formen el Tripartit no estan d'acord amb la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya, com és que no es posicionen fermament els seus membres que són al govern? A mi també m'estan fallant, i molt, els membres d'ERC i d'IC-V que continuen al govern malgrat tot el que està passant.
Montserrat Estela Carreras

Jaume Masip Llop ha dit...

Montse, potser t'hauries d'informar millor, mira qui hi havia l'altre dia a la llanterna, llegeix les declaracions dels màxims dirigents d'ERC i IC-V i mira qui hi havia avui a la manifestació d'Ascó, hi eren J. Puigcercòs i J. Herrera, entre molts altres dirigents d'aquests partits que dius...
Si subscrius la carta, vol dir que estàs en contra del cementiri nuclear?
Salut

Jaume Masip Llop ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Jaume, sí que estic en contra del cementiri -has mirat el segon cognom?-. Ja he vist quins líders polítics hi havia a Ascó, però continuo pensant que si estan en un govern que ara per ara sembla que miri cap a una altra banda, doncs no m'acaba de convèncer la seua posició.
Montserrat Estela Carreras

Jaume Masip Llop ha dit...

Ostras Montse!, mil disculpes, m'he precipitat, es que...bé suposo que m'entendràs...
en quan al tema dels polítics, bé jo penso que el tema encara no s'ha acabat, confio en que els que ja s'han expresat faran la seva feina.
Salut

Jaume Masip Llop ha dit...

El comentari eliminat és perquè l'havia repetit jo mateix, encara no m´he hagut d'estrenar en aquest sentit, espero no tenir que fer-ho mai!

Jesús Escribano ha dit...

Jaume, una pregunta ¿en la carta que has enviado has puesto tu DNI y te has identificado como concejal de Flix?
Te lo pregunto para poder valorar tu escrito.
Saludos,
Jesús

Jaume Masip Llop ha dit...

Doncs no, la veritat és que només vaig omplir els camps del formulari, sense pensar en afegir res més, però si et serveix, no hauria tingut cap problema en posar el DNI i identificar-me com a regidor.
Per cert ja tinc la resposta, a veure si demà la poso, l'he de teclejar, és un PDF amb restricions de còpia de text.

Jesús Escribano ha dit...

Gracias; no, no hace falta tenía la duda de si la enviabas como ciudadano o como regidor.
Saludos,
Jesús

enric ha dit...

Jaume, jo també vaig enviar la teva carta, amb el meu nom i també he rebut la resposta del gabinet de gestió del president.