dissabte, 13 de juny del 2009

El Castell Nou


És una llàstima, perquè el context en el que arriba la notícia no és el més adient, l'adjudicació de les obres de la restauració del castell carlí, més conegut per castell nou (naturalment en diem nou perquè n'hi havia un de vell), ha arribat en un dels moments més greus de la història del nostre poble.
Però, finalment, una il·lusió per la que portem treballant molt temps es farà realitat, el castell és potser el simbol més important per als flixancos, des de dalt del turò domina tot el meandre i s'albira una panoràmica espectacular, que ho és més encara si es puja a la torre i ara es podrà, perquè tens un angle de visió de 360 º.
Serà un equipament més a afegir als altres que ja tenim i a altres en els que estem treballant, pel que fa a patrimoni històric, Refugi antiaeri, Molí d'Oriol, els assentaments ibers, les restes de les muralles, la resclosa, etc. i possiblement alguna sorpresa que tindrem, que podrem sumar al patrimoni natural.
Això és una mica com ensenyar la casa als convidats i fer que s'hi sentint a gust, com més bonica la tenim, més orgullosos estem d'ensenyar-la i millor parlaran de nosaltres, haurem de preparar una exposició del projecte per a que tothom pugui veure en que consistirà la seva rehabilitació
La jugada ens ha sortit rodona perquè hem aconsseguit una cosa que no passa gairebé mai, que s'inverteixi una quantitat molt important i que a nosaltres ens costi zero €.
Trobareu més informació a:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jaume, potser ja ho saps, no ho sé, conec algú de Flix que, amb un programa informàtic, ha fet en 360º o 3D, a una web, les panoràmiques més interessants de Flix que pots resseguir movent el ratolí.

És espectacular, una feina de mestre. No falta el Castell Nou i altres indrets que fan goig.

Jo em vaig quedar parat quan vaig veure aquestes imatges movent el mouse. Sembla ciencia-ficció.