dilluns, 13 de juliol del 2009

Ens hi juguem el nostre futur!

Aquesta setmana hi ha un dia molt important pel futur de Flix, està prevista la visita del secretari d’Estat del ministeri de Medi Ambient, actualment es diu de Medi Rural i Marí, per anunciar un nou calendari per a donar garanties de seguretat i qualitat de l’aigua del riu Ebre, en el tram català.
Els tema dels fangs de l’embassament és una qüestió de futur molt important per a nosaltres i, des de certs àmbits, es deixen sentir veus que diuen que no s’han de tocar i muntar-hi un monumental sarcòfag per a deixar-los in situ.
Cal recordar algunes coses: el procés per a decidir què s’havia de fer penso que va ser exemplar, amb una participació molt important des dels més diversos àmbits; fa més d’un any que el treball està adjudicat a una empresa; cal pensar a qui no li interessa que no es treguin i, finalment, el nostre futur, industrial o no, depèn en bona part de que aquesta actuació es faci.
Quina empresa està disposada a instal·lar-se al poble més contaminat de Catalunya? cal recordar que n’hi va haver una, que fins hi tot ja havia contractat gent, que es va fer enrere quan la notícia va sortir als mitjans de comunicació?.
Així com hem fet un front comú per a exigir un futur per a Flix i estem lluitant per a fer front als acomiadaments d’Ercros, hauríem de fer el mateix per a que Flix passi de ser el poble més contaminat a ser un exemple de descontaminació, el nostre futur depèn, en gran part, d’això, fins hi tot deixant de banda els llocs de treball temporals que hi podria haver.
A l’ajuntament hi ha unanimitat i així s’ha expressat diverses vegades, crec que la ciutadania s’hauria de manifestar en el mateix sentit i fer costat als seus representants des de tots els àmbits.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tens raó Jaume. Jo us dono suport per a que tragon aquella merda d'allí. Llàstima que los hauran d'enterrar al nostre terme, jo preferiria que els hi fèssin menjar als directors de la "fabrica" i d'ERCROS. Voleu papilla de Flix?. Los ampapussaria ben ampapussats!.
Lo vergonyós de tot plegat es que aquesta empresa no pagarà ni un duro de la "llimpiessa". Curiós tot plegat...
Felicitats pel blog.
Salut amic!

quim

Jesús Escribano ha dit...

Si que es importante la noticia y más todavía que todos apoyemos la limpieza.
Lo que me temo es que, aunque ahora parece que se dan más prisa, todavía habrá por lo menos uno o dos años más de retraso en el comienzo de esta limpieza ya que su realización no depende sólo de ponerse a trabajar en ello, los estudios medioambientales y los planes de prevención en el caso de producirse algún accidente ecológico durante la limpieza son los que más retrasan y retrasarán este proyecto.
Un saludo,
Jesús Escribano

Jesús Escribano ha dit...

Me huviese gustado equivocarme, pero hoy en las noticias han corrovorado mis sospechas. Se retrasarán las obras otro año y medio más.