dilluns, 29 de juny del 2009

Agermanament de refugis





Ahir es va fer a Barcelona un acte d'agermanament, es tracta de la signatura d'un conveni de col·laboració entre el refugi antiaeri de Flix, museitzat recentment, i el refugi 307 del districte Sans-Montjuïc, aquest conveni està basat en l'intercanvi d'informació, aquí cal recordar que el refugi 307 el gestiona el Museu d'Història de la Ciutat, realització de publicitat mútua i assistència a trobades relacionades amb el tema.
Al acte hi van assistir el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona, Sr. Carles Martí, la regidora del districte, Sra. Imma Moraleda, el Sr. Joan Roca, director del Museu i la Sra. Júlia Beltran, cap dels centres del Museu, amés hi van ser presents diverses entitats culturals i representants de centres d'estudis.
Per part de Flix ens hi vam desplaçar, amb l'alcalde Óscar Bosch, altres regidors, historiadors locals i membres d'algunes entitats relacionades amb la cultura.
El Refugi 307 del Poble-sec és un dels més de mil que es van construir a Barcelona durant la Guerra Civil. Consisteix en 200 metres de túnels amb una alçada de 2'10 metres i una amplada que oscil•la entre els 1'5 i els 2 metres. Compta amb tres entrades d'accés, i va ser excavat gràcies a l'esforç de molts veïns que es va implicar en la seva construcció.

3 comentaris:

Josep Antoni Collazos Ribera ha dit...

Ferran, el text del conveni va ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Flix del 15 de maig. Et passo l'enllaç de l'acta del Ple; allí hi ha el text íntegre del conveni (entre les pàgines 48 i 51).
http://www.flix.cat/ajuntament/actesPlensJuntes/actes2009/plens/acta_06_09_ple_15_05.pdf

Albi ha dit...

Gràcies Jaume per les teves mostres en forma de suport per recobrar salut. Per fí he pogut posar un comentari ... i és que això del món informàtic no lliga gaire amb la meva persona. Encara recordo alguna tarda jugant per la "cova" aquella amb amics del poble. Formava part d'un escenari de juguina per naltros i ara tot un símbol i una peça més del patrimoni històric del nostre poble. Enhorabona pel treball Jaume!

Jaume Masip Llop ha dit...

Gràcies a Albi pels ànims i el suport, molta gent m'ha explicat que jugaven de petits al refugi.
També dir que el conveni d'agermanament és tant sols un primer pas (intercanvi d'informació, recerques, publicitat mútua...), omplir-lo de contingut és el següent, per exemple el dissabte va sorgir l'embrió d'una trobada de gestors de refugis museitzats,la proposta va sorgir de la gent que gestiona el de la Plaça del Diamant, cal recordar que de refugis n'hi ha molts (a Barna més de 1500!) però adequats a les visites com a centres d'interpretació no gaires, també serà molt interessant aprofitar el potencial de les associacions amb les que el dissabte vàrem entrar en contacte i sobre tot del Museu d'Història de la ciutat de Barcelona.